Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Επιστολή - παρέμβαση του Οσμάν Καβαλά από τη φυλακή ενόψει εκλογών

Τουρκία: Επιστολή – παρέμβαση του Οσμάν Καβαλά από τη φυλακή ενόψει εκλογών

Ο Καβαλά, έστειλε χθες επιστολή, από τη φυλακή όπου κρατείται «εδώ και 2000 ημέρες»

Σε μια παρέμβαση ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, στην Τουρκία, προχώρησε ο Οσμάν Καβαλά, ο 65χρονος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος που βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Καβαλά, έστειλε χθες (23/4) επιστολή από τη φυλακή όπου κρατείται «εδώ και 2000 ημέρες», «για παράνομους και παράλογους ισχυρισμούς και κατηγορίες», όπως αναφέρει. Ο ακτιβιστής, συνελήφθη το 2017 με την κατηγορία ότι βοήθησε στον σχεδιασμό των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί το 2013 στην Τουρκία. Απαλλάχθηκε από αυτές τις κατηγορίες τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά συνελήφθη αμέσως μετά, με την κατηγορία ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, που τότε θεωρήθηκε ως τρόπος να παρακάμψει την απόφαση του ΕΔΑΔ του 2019 που απαιτούσε την άμεση απελευθέρωσή του.

Η παρέμβαση του Καβαλά μέσα από τη φυλακή

Στην επιστολή παρέμβαση ο Καβαλά αναφέρει μεταξύ των άλλων σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ:

«Ελπίζω διακαώς ότι μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου, μια νέα προοπτική που θα σέβεται τους νομικούς κανόνες, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα επικρατήσει στο δικαστικό σώμα και σε όλους τους δημόσιους θεσμούς. Και πιστεύω ότι χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν επίσης φυλακιστεί χωρίς κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τα υποτιθέμενα εγκλήματα συμμερίζονται αυτήν την προσδοκία».

Σημειώνεται ότι ο αντίπαλος του Ερντογάν, υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει δηλώσει ότι πολιτικοί κρατούμενοι όπως ο Οσμάν Καβαλά και ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα αφεθούν ελεύθεροι εάν αναλάβει την εξουσία.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024