Σουηδία: Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της θέλει να μιμηθεί τη Δανία στο μεταναστευτικό
Η Δανία βρίσκεται 10 ως 15 χρόνια μπροστά στην εφαρμογή αυστηρής πολιτικής για τη μετανάστευση, κρίνει ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Σουηδίας και σκοπεύει να τη μιμηθεί.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει σκοπό να μιμηθεί το παράδειγμα της Δανίας και να εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρή πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση, δήλωσε χθες Τρίτη ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Ουλφ Κρίστερσον, που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).
Βρίσκεται μπροστά
Η Δανία βρίσκεται 10 ως 15 χρόνια μπροστά από τη Σουηδία ως προς το ζήτημα αυτό, έκρινε ο κ. Κρίστερσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.
Η ομόλογός του Μέτε Φρέντεριξεν και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της εφαρμόζουν εξαιρετικά αυστηρή πολιτική ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης επί 20 χρόνια.
Η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ικανοποιημένη διότι η πολιτική της εμπνέει άλλες χώρες.
Να απελαύνονται
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τρόπους για ν’ απελαύνονται πρόσφυγες οι αιτήσεις των οποίων για να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίπτονται και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες τους.
Περίπου 18.700 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για τους χορηγηθεί άσυλο πέρυσι στη Σουηδία και περίπου 4.600 στη Δανία, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, μετέδωσε το Ritzau.
Νέοι κανόνες
Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδωσαν την περασμένη εβδομάδα το «πράσινο φως» σε προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των πολιτικών για τη μετανάστευση και το άσυλο.
Το μέτρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίνει νέους κανόνες που επιδιώκουν να επιταχύνουν την επιστροφή των μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη παράνομα και να εμποδίσουν αυτούς τους μετανάστες να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες εντός της ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις