Έλληνες από το Σουδάν: «Σωθήκαμε από θαύμα» – Η μαρτυρία ξαδέλφου νοσηλευομένου στο 401
Οι Έλληνες που κατάφεραν να διαφύγουν από το Σουδάν θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που απομακρύνθηκαν από την «κόλαση» που έχουν προκαλέσει οι συγκρούσεις.
- «Το αεροπλάνο που έπεσε επλήγη από ρωσικό πύραυλο» λένε πηγές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν
- Νέο χτύπημα του Ισραήλ στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν - Πέντε νεκροί εργαζόμενοι
- Το τελευταίο μήνυμα επιβάτη στη σύζυγό του πριν την συντριβή του αεροσκάφους στο Καζακστάν
- Ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε βάρος των Χούθι - Κινδύνευσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ
Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου έφτασαν από το Τζιμπουτί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας 34 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Σουδάν, μεταξύ αυτών 16 Έλληνες, μία Κύπρια, εννέα Ρουμάνοι και οχτώ Φινλανδοί.
Το C-27j αναχώρησε από το Ασουάν της Αιγύπτου προχθες στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες. Επέστρεψε στο Ασουάν χθες στις 04:30 τοπική ώρα για ανεφοδιασμό και τις 06:30 απογειώθηκε για την Άκαμπα της Ιορδανίας με τελικό προορισμό την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.
Ανάμεσα στους 16 Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας, οι δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ήταν επιτυχείς.
Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας 54χρονου άνδρα
Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας ενός 54χρονου άνδρα παραμένει κρίσιμη και είναι διασωληνωμένος, καθώς είχε δεχτεί σφαίρα στην κοιλιά και είχε υποστεί μόλυνση.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Σωτήρης Τσαμπαρδάς, ξάδελφος του 54χρονου τραυματία που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
«Η κατάσταση του ξαδέλφου μου είναι σταθερή, χθες έκανε την επέμβαση. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχει στη ζωή του πάρα πολύ, καθώς έχει και κάποια υποκείμενα νοσήματα. Τα τραύματα του ξαδέλφου μου είναι στα πόδια, τα οποία προκλήθηκαν από θραύσματα ρουκέτας που έπεσε μέσα στην Κοντομιχάλειο Σχολή στο Χαρτούμ.
Χτύπησε τον ξάδελφο μου κι έναν φίλο του. Πήγαν στον πάτερ να τον ενημερώσουν να σταματήσει η λειτουργία, γιατί έξω από το σχολείο υπήρχαν βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί. Την ώρα που γύριζαν στα σπίτια τους, εκείνη την ώρα έπεσε η ρουκέτα».
Ο κ. Τσαμπαρδάς στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το λάθος είναι ότι έμειναν οκτώ ημέρες χωρίς να χειρουργηθούν, καθώς στο Χαρτούμ δεν μπορούσαν να πάνε οι γιατροί, να βγουν από τα σπίτια τους και να πάνε στα νοσοκομεία. Τα θραύσματα (σ.σ. της ρουκέτας) στην κοιλιά και στα πόδια του έκαναν την μόλυνση».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις