«Η Ρωσία δεν σχεδιάζει πυρηνική κλιμάκωση, αλλά… μην δοκιμάζετε την υπομονή μας», διαμηνύει η Ζαχάροβα
«Δεν θα συμβούλευα τον καθένα να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητά μας και να επιχειρήσει να την δοκιμάσει στην πράξη», προειδοποίησε η «σιδηρά κυρία» του ρωσικού ΥΠΕΞ.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
Η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης στην αντιπαράθεσή της με την Δύση για την Ουκρανία, «αλλά οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Οι δηλώσεις της γίνονται μετά από μια πλειάδα προειδοποιήσεων στις οποίες έχουν προβεί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μιας καταστροφικής πυρηνικής σύγκρουσης.
«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να αποτρέψουμε μια εξέλιξη των γεγονότων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αλλά όχι με κόστος να παραβιάσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα», τόνισε η Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωσή της.
«Μην δοκιμάσετε τη ρωσική αποφασιστικότητα στην πράξη»
«Δεν θα συμβούλευα τον καθένα να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητά μας και να επιχειρήσει να την δοκιμάσει στην πράξη», προειδοποίησε, μάλιστα.
Η Ρωσία έχει ασκήσει έντονη κριτική στη Δύση για την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία και την επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορά της.
Η Φιλανδία η οποία έχει μεγάλου μήκους σύνορα με την Ρωσία, έγινε αυτό τον μήνα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η Ουκρανία επιθυμεί επίσης να γίνει μέλος του, αν και ορισμένες χώρες αντιτίθενται σ’ αυτή την προοπτική.
Η μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε και στις οι Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας πως «αυτές συνεχίζουν σκόπιμα να παραβιάζουν τα θεμελιώδη συμφέροντά μας, σκόπιμα δημιουργούν κινδύνους και αυξάνουν τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης με την Ρωσία».
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Νμτίτρι Μενβέντεφ, στενός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο κόσμος είναι πολύ πιθανό «να βρίσκεται στο κατώφλι ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις