Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το στοίχημα του Σπανούλη και η βελτίωση των παικτών του

Το στοίχημα του Σπανούλη και η βελτίωση των παικτών του

Η επιτυχία του Σπανούλη στο Περιστέρι

Ας δούμε αρχικά τα προφανή: πώς κύλησε η πρώτη σεζόν του Βασίλη Σπανούλη ως πρώτου προπονητή. ‘Η καλύτερα, πώς συνεχίζεται, γιατί θα έλεγε κάποιος ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» για τον άπειρο ακόμη κόουτς. Το απόγευμα της Πέμπτης, το Περιστέρι του Σπανούλη πέτυχε έναν θρίαμβο κι ας έπαιξε με τη φωτιά στα Ανω Λιόσια. Κατάφερε να επικρατήσει δεύτερη φορά απέναντι στην ΑΕΚ, το 113-99 απέναντι στην Ενωση και ύστερα από  δύο παρατάσεις συνιστά σκορ ΝΒΑ και με τη λήξη της αναμέτρησης ο Σπανούλης δεν έκρυψε ένα μεγάλο  χαμόγελο. Ναι, ήταν ευτυχισμένος και αυτό το διαπίστωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην έδρα της ΑΕΚ.

Τι έχει πετύχει ο άλλοτε εμβληματικός κάπτεν του Ολυμπιακού; Αρχικά, έδωσε όραμα στο Περιστέρι. Εχοντας υψηλό μπάτζετ, έβαλε τον ΓΣΠ στο κλαμπ των ισχυρών και η πορεία της ομάδας ήταν αντάξια με τις απαιτήσεις. ‘Η και εξελίσθηκαν όλα λίγο καλύτερα. Επαιξε τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Απέκλεισε την ΑΕΚ, πέρασε στα ημιτελικά της Α-1 και τώρα θα πρέπει να κοντράρει τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την πρόκληση το Περιστέρι του Σπανούλη;

Εδώ, αξίζει να ειπωθούν τα ακόλουθα: τα παιδιά με τις μπλε/κίτρινες εμφανίσεις, συγκροτούν μια ομάδα που έχει κάνει βήματα προόδου μέσα από τους αγώνες που δίνει. Κοντολογίς, βελτιώνεται σημαντικά. Μαθαίνει από τα λάθη και από τα ματς που έχασε στο …τσακ, όπως αυτό εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Ανεβάζει την πίεση. Και το κυριότερο; Μεγαλώνει το rotation, πάει να πως ο κόουτς βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση. Ενας από αυτούς είναι ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο ηλικίας 28 ετών γκαρντ που δεν εντυπωσίαζε στον Αρη, αλλά στο Περιστέρι έπαιξε πολύ τούτη τη χρονιά και είχε ως όπλο το πάθος. Άλλος παίκτης που ανέβηκε επίπεδο με τον Σπανούλη, είναι ο Δημήτρης Μωραϊτης.

Το 6ετές συμβόλαιο

Στα 15 του θεωρήθηκε σούπερ ταλέντο, η ΑΕΚ του έκανε εξαετές (!) συμβόλαιο δαπανώντας υπέρογκο ποσό, ο γκαρντ δεν έπιασε όσο θα ανέμεναν κοινό και παράγοντες της Βασίλισσας και το περασμένο καλοκαίρι τον υπέγραψε το Περιστέρι. Τώρα, αν δοθεί η ρήτρα αποδέσμευσης, ίσως δούμε τον παίκτη στον Παναθηναϊκό! Με την ΑΕΚ ήταν καταπληκτικός ο Χουγκάζ, επίσης νεαρός (22 ετών), δανεικός από τον Παναθηναϊκό. Ο τρίτος σέντερ της ομάδας. Αλλά και ο δεύτερος, ο Ιαν Χάμερ, άλλοτε της ΑΕΚ, υπήρξε καθοριστικός στη δεύτερη  παράταση και βοήθησε σημαντικά να έρθει το 17-3 στο τέλος,  ένα πεντάλεπτο  που «υπέγραψε» το 113-99. Οσο για τους υπόλοιπους; Τη μπαγκέτα κρατούσαν οι Φρανσίσκο, Ντένμον (με τον ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα το ’17), αυτοί έδιναν τον τόνο και ίσως οι δικές τους εμπνεύσεις συνέβαλαν ώστε να δούμε το ίσως καλύτερο δεκάλεπτο ομάδας της δεύτερης ταχύτητας την τωρινή σεζόν. Αυτό το 36-14 από το 10’ έως το 20’, μάλλον θα μείνει αξέχαστο σε όσους το έζησαν από κοντά ή από τις εξέδρες των Ανω Λιοσίων.

Συμπέρασμα: ο Σπανούλης με τη δουλειά και την προσωπικότητά του, έχει φέρει το Περιστέρι μπροστά σε μια διάκριση. Σκέφτεται τους τελικούς, εξετάζει τα δεδομένα και το συναπάντημα  στην τετράδα με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι κάτι σπουδαίο να τα καταφέρει. Αλλά μόνο και μόνο που έχει βελτιώσει τόσο τους παίκτες του, είναι ένα παράσημο για τον έλληνα προπονητή!

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024