Ντέκο: «Ήταν ωραίο να είσαι Έλληνας το 2004» (vids)
O σπουδαίος Πορτογάλος, Ντέκο μίλησε για την πίκρα που ένιωσε μετά την ήττα από την Ελλάδα το 2004, το είδωλό του και τον Φερνάντο Σάντος.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο σπουδαίος Πορτογάλος με βραζιλιάνικες ρίζες, Ντέκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN Brasil Resenha αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, την βοήθεια που έλαβε από τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και την ήττα στον τελικό του Euro του 2004.
Με τέτοια καριέρα πίσω του, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα έχει ζήσει στην ποδοσφαιρική του ζωή αμέτρητες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λύπης, όπως τη στιγμή που είδε τον Ζαγοράκη να σηκώνει το τρόπαιο του Euro, ψηλά στον ουρανό του «Ντα Λουζ».
Ο Πορτογάλος πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός δήλωσε για τον Σάντος και το είδωλό του:
«Προπονητής της ζωής μου; Είναι ο Φερνάντο Σάντος, όταν ήμουν στην Πόρτο. Ήρθα από τη Βραζιλία, από την Αλβέρκα και είχα τη νοοτροπία να διασκεδάζω στο παιχνίδι μου με πολλές ντρίμπλες περισσότερο με την ντρίμπλα, με το παιχνίδι.
Το είδωλό μου ήταν ο Τζάλμα Φεϊτόζα Ντίαζ, οπότε ήταν λογικό που το έβλεπα έτσι. Και λειτούργησε, τόσο πολύ που ξεχώρισα στην Αλβέρκα, ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην δεύτερη κατηγορία και ανεβήκαμε στη συνέχεια. Αλλά ο Φερνάντο Σάντος ήταν σκληρός, κάθε πρωί είχε κακή διάθεση.
Με έδιωξε πολλές φορές από την προπόνηση και τώρα είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο ποδόσφαιρο. Με έμαθε πολλά για το παιχνίδι. Φτάνοντας στην Πόρτο σε ηλικία 19 ή 20 ετών, έμαθα πολλά από αυτόν, έβαλε τις βάσεις για τα υπόλοιπα».
Για την οδυνηρή ήττα από την Ελλάδα, ο Ντέκο είπε:
«Δεν υπάρχουν ατομικά βραβεία που να ξεπερνούν έναν τίτλο. Τίποτα δεν ξεπερνά τον πόνο της μη κατάκτησης του συλλογικού βραβείου. Η Ελλάδα έγραψε ιστορία, αλλά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήταν ωραίο να είσαι Έλληνας τότε, υπήρχε αυτή η ιδέα «δεν χάνεις δύο φορές με την Ελλάδα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις