Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας στο MEGA Σαββατοκύριακο: Ο Μητσοτάκης ήταν ο ιθύνων νους των υποκλοπών

Τσίπρας στο MEGA Σαββατοκύριακο: Ο Μητσοτάκης ήταν ο ιθύνων νους των υποκλοπών

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ενοχοποιώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τις υποκλοπές ο Αλέξης Τσίπρας στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Σοβαρές κατηγορίες εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών στη συνέντευξή του στο MEGA Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχει Έλληνας που να αμφιβάλλει ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων και της καταρράκωσης του κράτους Δικαίου;» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, για στημένη Εξεταστική και για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης με τα πυρά να στρέφονται και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «πήραμε τα μαθήματά μας και τα αλλάξαμε όλα στην ΕΥΠ» ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε σε άλλη δήλωση, αυτή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για το ζήτημα, παρά το ότι ο τελευταίος έδωσε διευκρινίσεις μιλώντας για παραποίηση των λεγομένων του.

«Εγώ θέλω να σταθώ σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση και συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Δένδια την εβδομάδα που μας πέρασε, στην κ. Όλγα Τρέμη. Μια δήλωση κατά την άποψή μου έχει ιδιαίτερο βάρος.» είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε:

«Διότι θεωρώ ότι δεν του ξέφυγε. Είπε λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας, μετά από το τυπικό, ότι “δεν μπορώ να πιστέψω ότι”, το οποίο είναι αυτονόητο να το πει γιατί παραμένει στη θέση του, “δεν μπορώ να πιστέψω τη βεβαιότητα ότι έγινε αυτό το απονενοημένο, ότι παρακολουθούσαν με Predator τον Υπουργό των Εξωτερικών”. “Διότι αυτό”, λέει κάπου παρακάτω στις δηλώσεις του, “μπορεί κάποιοι να το θεωρούν ελαφρύ, αλλά σε σημαντικές χώρες του κόσμου, είναι κακούργημα, δεν είναι καθόλου ελαφρύ”. Κι εγώ μιλούσα με τον Μπλίνγκεν, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ»». Και συζήτησε και μαζί τους για το ζήτημα αυτό. Επαναφέρει ο Δένδιας το θέμα αυτό.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσπερνώντας τη μετέπειτα διευκρίνιση του κ. Δένδια.

Έστησε την Εξεταστική

Τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα δώσει εξηγήσεις για το θέμα, τον κατηγόρησε ότι έστησε την Εξεταστική Επιτροπή και χειραγώγησε την Δικαιοσύνη.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα δώσει απαντήσεις γι’ αυτό το θέμα. Απέφυγε να δώσει απαντήσεις, έστησε την Εξεταστική Επιτροπή στα μέτρα του, έθεσε ζήτημα απορρήτου, χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη, όμως ήταν άτυχος διότι υπήρξαν λειτουργοί που έκαναν το καθήκον τους. Όπως ο κ. Ράμμος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.»

Στην παρατήρηση αν υπάρχουν αποδείξεις ότι συνέβη αυτό ο κ. Τσίπρας επέμεινε: «Χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη, αυτό λέω, αυτό εννοώ. Δεν θέλω να μιλήσω παρακάτω, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Δεν τελείωσε. Θα έχει μέλλον αυτή η υπόθεση» για να προσθέσει σε πιο έντονο τόνο στη συνέχεια:

«Τώρα σοβαρά μιλάτε; Είναι δυνατόν ο επικεφαλής του Αρείου Πάγου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντί να προχωρήσει στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, να θέτει εμπόδια στην Ανεξάρτητη Αρχή για να βγάλει τα στοιχεία και να βγάζει γνωμοδότηση ότι δεν έχει τη δυνατότητα η Ανεξάρτητη Αρχή, που είναι συνταγματικά είπε, αρμόδια, να επιτηρεί και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών, να πάει στον πάροχο να βρει τα στοιχεία; Και βρέθηκαν τα στοιχεία, και πέρα από το Predator, παρακολουθούσαν μέσω της ΕΥΠ, τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό του 3ου κόμματος, τον Υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη. Τα στοιχεία βρέθηκαν αυτά. Αντί να παρακολουθεί η ΕΥΠ τους εγκληματίες, παρακολουθούσε τους αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μου λέτε τώρα ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης; Θα τρελαθούμε;»

Ο Μητσοτάκης ήταν ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων

Καταπέλτης ήταν ο κ. Τσίπρας και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι παρακολουθήσεις γινόταν με εντολή Μητσοτάκη.

«Όχι, γινόταν από την καθαρίστρια στο Μαξίμου… Τώρα σοβαρά μιλάμε; Έχετε καμιά αμφιβολία; Υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να έχει αμφιβολία ως προς αυτό, ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων; Της καταρράκωσης του κράτους δικαίου; Σε ποια χώρα ευρωπαϊκή θα μπορούσε να σταθεί ο κ. Μητσοτάκης μετά απ’ αυτό; Πείτε μου. Όχι ο κ. Μητσοτάκης, ένας πρωθυπουργός, οποιοσδήποτε. Στο διπλανό του δωμάτιο; Από τον ανιψιό του; Και έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator; Άδεια εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού του υπουργείου Εξωτερικών; Να εξάγουμε καινοτομία και νεοφυή επιχειρηματικότητα; Το κακόβουλο λογισμικό;»

Η ιστορία δεν θα κλείσει

Ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη που «δεν είναι ένα πρόσωπο», αλλά και στους ευρωπαϊκούς  θεσμούς που «έχουν αργά αντανακλαστικά» αλλά αντιδρούν, τόνισε ότι το θέμα των υποκλοπών θα έχει συνέχεια.

«Κοιτάξτε, αυτή η ιστορία δεν θα κλείσει. Και δεν θα κλείσει για έναν πολύ απλό λόγο: Ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης. Και Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο δημοσιονομικοί κανόνες, Ευρώπη σημαίνει και κράτος δικαίου. Το ότι είμαστε στην Ευρώπη, σημαίνει ότι ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εξασφαλίσει ένα πλαίσιο ασυλίας στην Ελλάδα, δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε αυτό πώς το κατάφερε, σε σχέση με την κριτική που του ασκείται στο δημόσιο λόγο, δεν σημαίνει ότι έχει καταφέρει να κάνει την Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα.»

» Υπάρχει η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία έχει προχωρήσει πάρα πολύ την έρευνα, υπάρχουν και αρμόδιες δικαστικές αρχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά εγώ πιστεύω και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Έχει αργά αντανακλαστικά, αλλά πιστεύω σε αυτήν. Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ένα πρόσωπο. Δεν είναι ένα πρόσωπο η ελληνική Δικαιοσύνη. Το θέμα αυτό λοιπόν θα έχει συνέχεια.»

Sports in

Χαμός με Αταμάν και Σέλτικς – Ο Παναθηναϊκός και η ατάκα που… άναψε φωτιές (pic)

Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς για τον παγκόσμιο τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024