Άκης Σκέρτσος: Δεν πιστεύουμε καθόλου στην αυτορρύθμιση στην αγορά εργασίας
«Πιστεύουμε στην προστασία των εργαζομένων και έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα και πολιτικές που το αποδεικνύουν».
- Τα κινεζικά «Περλ Χάρμπορ» πίσω από παραδεισένιους τουριστικούς προορισμούς που τρομάζουν την Ουάσινγκτον
- Πώς η Google μας λέει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε
- Halloween: «Γάτες» εναντίον Ρεπουμπλικανών στην παρέλαση της Νέας Υόρκης
- Θρήνος στην Εύβοια με τον νεκρό πυροσβέστη – Βίντεο με την αεροδιακομιδή
«Εμείς δεν πιστεύουμε καθόλου στην αυτορρύθμιση στην αγορά εργασίας. Πιστεύουμε στην προστασία των εργαζομένων και έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα και πολιτικές που το αποδεικνύουν» τόνισε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στον σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» και έφερε το παράδειγμα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
«Για παράδειγμα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Πιστεύουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική αγορά εργασίας με τις απλήρωτες υπερωρίες, με την ανασφάλιστη εργασία» και συμπλήρωσε ότι η ψηφιακή κάρτα ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, που δεν το εφάρμοσε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση» υπογράμμισε.
«Το ζήτημα είναι να θεσπίζονται και να εφαρμόζονται μέτρα, πολιτικές και εργαλεία, που δίνουν τη δυνατότητα και ενδυναμώνουν τον εργαζόμενο να καταγγείλει την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ποτέ δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα» σημείωσε.
Αναφερόμενος σε όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαλύθηκε επί των ημερών της ΝΔ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ο κ. Σκέρτσος είπε: «Είναι μεγάλο ψέμα αυτό. Αυτό που έγινε είναι ότι αναβαθμίστηκε το παλιό και -αν θέλετε- παρηκμασμένο σώμα επιθεώρησης εργασίας, σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας με σύγχρονα εποπτικά εργαλεία, με ψηφιοποίηση, με δυνατότητα να κάνει διασταυρωτικούς ελέγχους μεταξύ του ΕΦΚΑ, της ΕΡΓΑΝΗ, της φορολογικής διοίκησης». «Διότι η αυθαιρεσία στον χώρο της εργασίας, τελικά, θα αντιμετωπιστεί πολύ πιο αποτελεσματικά όταν έχουμε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Υπάρχει ένα λουδιτισμός στην Αριστερά, σε σχέση με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε όλες αυτές τις αυθαιρεσίες» συμπλήρωσε.
«Προτεραιότητά μας ο ΕΣΥ και οι μισθοί»
«Οι προτεραιότητες μας είναι το ΕΣΥ την επόμενη τετραετία. Είναι ένα καλύτερο, πιο ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες. Είναι οι υψηλότεροι μισθοί. 25% αύξηση στον κατώτατο και τον μέσο μισθό, το οποίο θα έρθει, όμως, όχι μέσα από εντολές ή νομοθεσίες – με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως λέει η Αντιπολίτευση – αλλά μέσα από τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και τις νέες επενδύσεις», υπογράμμισε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».
«Tα μέτρα της ΝΔ είναι ύψους 9 δισ. ευρώ και είναι σε συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς»
Σε ερώτηση για το εάν είναι κοστολογημένο το πρόγραμμα της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Το πρόγραμμα κοστίζει συνολικά 9 δισ. ευρώ στην τετραετία. Έχει γίνει η κοστολόγηση από το γενικό λογιστήριο του κράτους και μιλάμε για μέτρα, τα οποία είναι συμφωνημένα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια».
«Γνωρίζουμε και έχουμε αναλάβει να παραμείνουμε σε ένα μονοπάτι δημοσιονομικής υπευθυνότητας. Δηλαδή, να παράγει η χώρα και η οικονομία πρωτογενή πλεονάσματα. Να μην ξοδεύουμε, δηλαδή, περισσότερα από όσα εισπράττουμε. Να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος, που μας έφερε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Και ταυτόχρονα να εφαρμόζουμε στοχευμένες φορολογικές, οικονομικές πολιτικές, που φέρνουν περισσότερες επενδύσεις, μειώνουν τους φόρους στην εργασία και στο κεφάλαιο και τελικά δημιουργούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «υπάρχουν στρεβλώσεις στον τρόπο στον οποίο λειτούργησε κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης το ευρωπαϊκό μοντέλο για τη ρύθμιση των τιμών. Και γι’ αυτό χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις. Είδαμε πχ ότι υπήρχε μια κερδοφορία, λόγω της ενεργειακής κρίσης, στις εταιρίες ενέργειας και κάναμε παρέμβαση στη φορολόγηση με έκτακτη φορολογία, τόσο στις πετρελαϊκές εταιρίες, όσο και στις εταιρίες ενέργειας και με επιστροφή των χρημάτων αυτών στους λογαριασμούς των καταναλωτών».
«Αυτή είναι μια πολιτική που εφάρμοσε αυτή η κυβέρνηση. Και από κει και πέρα όλα τα επιμέρους ζητήματα ως προς το μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας, τα βλέπουμε, τα εντοπίζουμε και τα διορθώνουμε» υπογράμμισε.
«Κανένας λόγος να γίνει μια συζήτηση μόνο των δύο» – Τι λέει για το debate
Τέλος, αναφερόμενος στο debate σημείωσε ότι αυτό το οποίο κρίνεται αυτή τη στιγμή, είναι η ψήφος στη κάλπη της 21ης Μαΐου, όπου έχουμε ένα σύστημα απλής αναλογικής, το οποίο, όπως είπε, δυνάμει μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας. «Άρα, αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει μια συζήτηση μόνο των δύο, όταν έχουμε κόμματα που λένε ότι μπορεί να συνεργαστούν μεταξύ τους. Να ακουστεί και να φανεί στο τραπέζι του debate, τελικά τι περιθώρια συνεργασίας υπάρχουν με κόμματα που υποστηρίζουν το εναλλακτικό νόμισμα, τις κλειστές τράπεζες, όλα αυτά τα πράγματα» ανέφερε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης συνολικά, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει καμία ισοτιμία και αποτελεί πολιτικό καπέλωμα το να εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας ως εκπρόσωπος των κομμάτων της αντιπολίτευσης» είπε, συμπληρώνοντας ότι «όταν επιστρέψουμε στο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, όπου εκεί υπάρχει το bonus, τότε ναι, εκεί μπορούμε να συζητήσουμε για το debate των δύο».
- ΗΠΑ: Εκτελέστηκε αφροαμερικανός θανατοποινίτης – Οι λευκοί ένορκοι και οι δεκάδες χιλιάδες υπογραφές
- Ισραήλ: Σειρήνες και τραυματισμοί σε επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο
- Αμαλιάδα: Η Ειρήνη προειδοποίησε τη μητέρα του άτυχου Παναγιωτάκη ότι «θα την πονέσει με τον χειρότερο τρόπο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις