Ο Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ
Εμφανώς συγκινημένος για την τιμή που του έκανε η πόλη του ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ.
- Αποκάλυψη in: Έψαξαν τις κάμερες για το ύποπτο «φορτίο» της τραγωδίας στα Τέμπη προ …δύο ημερών
- Αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το «χαμένο» υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη, λέει το ΠΑΣΟΚ
- Η «νέα ελίτ» στη Ρωσία – Από τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία, στην πολιτική σκηνή
- Σε ποια χώρα κάνουν θραύση τα κινέζικα αυτοκίνητα
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ αναγορεύτηκε σήμερα (2/5) ο Νίκος Γκάλης, γνωρίζοντας για ακόμη μία φορά την αποθέωση στην κατάμεστη αίθουσα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και για τις πολύτιμες υπηρεσίες του γενικότερα στην κοινωνία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο GM της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης και ο Νίκος Σταυρόπουλος.
«Ιδιαίτερη τιμή για εμένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
«Όπως γνωρίζετε, με έχουν τιμήσει πάρα πολύ. Επειδή όμως μεγάλωσα και σπούδασα στην Αμερική, δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο… Γι’ αυτό, λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με ξέρετε πως είμαι, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας και πώς να κάνει σωστά τη δουλειά του. Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρό εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ.
Η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Δεν την αφήνω τη Θεσσαλονίκη, δεν πάω πουθενά! Ανδρώθηκα εδώ, μεγαλούργησα εδώ, όλη η ζωή μου ήταν εδώ. Την αγαπώ αυτή την πόλη και δεν θα την αφήσω ποτέ», τόνισε συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης.
«Αυτό που λέω και στην κόρη μου που είναι πρωταθλήτρια και σε όλα τα παιδιά που συναντώ και θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές, τους λέω είναι πάρα πολύ ωραίο να κυνηγάς το όνειρο σου, θα μου πεις εγώ δεν το έχω κάνει; Είναι και ρομαντικό. Work hard όπως λένε και στην Αμερική, αλλά αυτό απαιτεί πολλές θυσίες, πάρα πολύ σκληρή δουλειά, να διαθέτεις ταλέντο και τους λέω, αυτό που θα μείνει για πάντα μαζί σας, είναι τα γράμματα, η μόρφωση και το ήθος. Γι’ αυτό παιδιά κοιτάξετε να σπουδάσετε πρώτα!», δήλωσε, με την κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.
«Σύμβολο επαγγελματισμού και πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες»
Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, είπε στον χαιρετισμό του: «Μετρημένος, ταπεινός, ένας συνδυασμός ενός ανθρώπου που μπορεί να έχει τα πάντα όμως δίνει στην κοινωνία άλλου είδους παραδείγματα και νομίζω ότι το πρότυπο αυτό, είναι ένα πρότυπο που πρέπει να εισαγάγουμε στα νέα παιδιά, τους φοιτητές ότι όταν κάνεις έναν ωραίο αγώνα δικαιώνεσαι. Η αριστεία στο τέλος δεν είναι συγκεκριμένη για όλους, η ουσία είναι η διαδρομή και η διαδρομή του Γκάλη οδήγησε στην αριστεία».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, τόνισε: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υποδέχεται σήμερα έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές της σύγχρονης εποχής, έναν άνθρωπο που το όνομά του είναι ταυτισμένο με το ελληνικό μπάσκετ και αναμφίβολα αποτελεί σπουδαιότερη φυσιογνωμία του αθλήματος, τον Νίκο Γκάλη. Απόψε τιμούμε τον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα του μπάσκετ στην Ελλάδα, την πατρίδα μας».
Ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιώργος Τζέτζης, δήλωσε: «Η αθλητική του απόδοση και η συμπεριφορά του αποτέλεσε σύμβολο επαγγελματισμού και πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες, όλων των ηλικιών και κυρίως τους νέους που στράφηκαν στον αθλητισμό και υιοθέτησαν τον αθλητικό τρόπο ζωής. Με τις επιτυχίες των ομάδων του και της εθνικής μας ομάδας ένωσε τους Έλληνες και τους έκανε να πιστέψουν στα θαύματα. Το πολυτιμότερο μάθημα της διαδρομής του ήταν ότι μας θύμισε ως έθνος ότι παρότι η χώρα μας είναι μικρή είμαστε ικανοί για όλα αρκεί να το πιστέψουμε και να το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τι πιο διαχρονικό μήνυμα για τον καθένα μας και για την νέα γενιά στις μέρες μας».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και thesstoday
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις