Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: «Η ακρίβεια καλά κρατεί, παρά τη μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού»

ΠΑΣΟΚ: «Η ακρίβεια καλά κρατεί, παρά τη μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού»

Ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, «όχι μόνο απέτυχαν, αλλά διεύρυναν και το χάσμα στο επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Για ακόμα έναν μήνα η ακρίβεια καλά κρατεί», σημειώνει ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «το 4,5% της αύξησης των τιμών για τον μήνα Απρίλιο δεν πρέπει να παραπλανά ότι μειώνονται οι τιμές».

«Αντιθέτως», υποστηρίζει, «αυξάνονται αλλά με πιο ήπιο ρυθμό», ενώ και αυτή «η μείωση του ρυθμού αύξησης είναι τεχνητή», όπως επισημαίνει ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ, «λόγω της υψηλής βάσης υπολογισμού των τιμών σε σχέση με πέρυσι, όταν ο πληθωρισμός έκανε άλμα 9,4%, πράγμα που σημαίνει ότι η αθροιστική επιβάρυνση των πολιτών είναι τεράστια».

Και προσθέτει: «Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με διψήφιο σχεδόν ποσοστό (9,7% σε ετήσια βάση), ενώ επίσης ανησυχητικό σημάδι είναι και η αύξηση του δομικού πληθωρισμού που προοιωνίζεται τη δυσκολότερη αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών στο μέλλον».

Τα μέτρα της ΝΔ «διεύρυναν το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ»

Ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, «όχι μόνο απέτυχαν, αλλά διεύρυναν και το χάσμα στο επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η αγοραστική δύναμη των πολιτών παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωζώνη».

«Σήμερα, η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης είναι αναγκαία όσο ποτέ, με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τα μέτρα που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», σημειώνει καταληκτικά.

Sports in

«Στα 7-8 εκατ. ευρώ η πρόταση της Μοντερέι για Πινέδα – Η ΑΕΚ θέλει 11 εκατ. ευρώ»

Η Μοντερέι εξακολουθεί να θέλει να πάρει τον Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ όπως αναφέρουν στο Μεξικό και προσφέρουν 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024