Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παιχνίδι... Κέντρου με το Επικρατείας

Παιχνίδι… Κέντρου με το Επικρατείας

Τα μηνύματα που θέλησαν να εκπέμψουν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης με τις επιλογές τους στα ψηφοδέλτια - βιτρίνα των κομμάτων τους

Με κοινή στόχευση τον συμβολισμό της εξέλιξης, εξ ου και τα «ανοίγματά» τους προς ίδιες ή διαφορετικές κατευθύνσεις, συγκρότησαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κομματικοί και μη εντάχθηκαν στη λίστα-βιτρίνα των κομμάτων με κοινό παρονομαστή την ανάδειξη των προτεραιοτήτων των αρχηγών για την επόμενη τετραετία, αλλά κυρίως την προσπάθεια για περισσότερες επιλογές από την κοινωνία των πολιτών και τη νεότερη γενιά.

Ως αντι-σταρ ψηφοδέλτιο το παρουσίασε ο Μητσοτάκης με επικεφαλής την ψυχολόγο Ειρήνη Αγαπηδάκη, που ήταν εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προτού μετακινηθεί στη ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Στροφή στη δική του λογική περί «αριστείας» με ανάδειξη του think tank του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στους «άριστους» της ΝΔ, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας τη λίστα με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής Οθωνα Ηλιόπουλο.

Την επαναπροσέγγιση της παράταξης με κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες, αυτές που θεωρούνται αιχμή του δόρατος για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επιχείρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με επικεφαλής στο Επικρατείας τον συνταγματολόγο, υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού της Χαριλάου Τρικούπη, Παναγιώτη Δουδωνή.

Νέα Δημοκρατία

Από τη ΝΔ εστιάζουν στην «Ελλάδα των ίσων ευκαιριών» με γυναίκες, 40άρηδες, ανθρώπους της περιφέρειας, ενεργά μέλη της Ομογένειας. Στις πρώτες – εκλόγιμες – θέσεις εντάχθηκαν πάντως πρόσωπα που πέρασαν από θέσεις ευθύνης κατά τη γαλάζια διακυβέρνηση: ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, η διευθύνουσα σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Ιωάννα Λυτρίβη, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Και αυτό όχι μόνο ως επιβράβευση της δουλειάς τους, κατά τους πρωθυπουργικούς συνεργάτες, αλλά επιπλέον ως σήμα προσοχής της ΝΔ σε κομβικούς τομείς για την επόμενη μέρα, όπως η οικονομία, η παιδεία, η υγεία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Βουτιά» στη νέα δεξαμενή, το think tank που ο ίδιος δημιούργησε επιχειρώντας διεύρυνση του κύκλου συνομιλητών του, έκανε ο Τσίπρας, με ενδεικτικές τις επιλογές της νομικού Ζωρζέττας Λάλη, της αντιστρατήγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, της καθηγήτριας στο Κολούμπια Νατάσας Ρωμανού.

Στη δεύτερη θέση επιλέχθηκε η συγγραφέας-σεναριογράφος και δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα μεταξύ άλλων για τον συμβολισμό της μαχητικής παρεμβατικότητας, ενώ στις πρώτες θέσεις άνθρωποι από τον στενό πυρήνα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ: ο πρώην ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, ο στενότερος συνεργάτης του Μιχάλης Καλογήρου.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε νέα πρόσωπα θέλησε να ρίξει το βάρος ο Ανδρουλάκης βάζοντας στη δεύτερη θέση τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Μάντζο. Η νομικός Ελένη Χρονοπούλου βρίσκεται στην τρίτη θέση, ως εκπρόσωπος των αποδήμων, με σαφή προσπάθεια για ένα σινιάλο στήριξης κάθε γυναίκας που τολμάει να σπάσει τη σιωπή της καταγγέλλοντας την κακοποίησή της.

Στο «πράσινο» Επικρατείας εντάχθηκαν μεταξύ άλλων ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, που ήταν από τις πρώτες μεταγραφές στο κόμμα επί Ανδρουλάκη, αλλά και εκπρόσωποι του χώρου της υγείας, όπως η Ρόζα Βρεττού και η Ιωάννα Τζουλάκη, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλη έμφαση προγραμματικά.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024