Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Εντατικές πρόβες για τη στέψη του

Βασιλιάς Κάρολος: Εντατικές πρόβες για τη στέψη του

Σαράντα οκτώ ώρες πριν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου του Γ' και οι πρόβες είναι εντατικές ώστε να μην πάει τίποτα λάθος. Ο Κάρολος και Καμίλα έδωσαν το πρώτο τους πάρτι στους κήπους του Μπάκινγχαμ, με εκατοντάδες διάσημους προσκεκλημένους

Το πρώτο του πάρτι από τότε που έγινε μονάρχης έδωσε ο βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από την βασιλική σύζυγο Καμίλα στον κήπο της επίσημης κατοικίας του στο Μπάκινγχαμ.

Δύο ημέρες πριν ο πρωτότοκος της Ελισάβετ φορέσει το στέμμα, ο Κάρολος με μαύρο πρωινό κοστούμι και καπέλο συνομίλησε με τους καλεσμένους του και έδειχνε ήρεμος και ευδιάθετος.

Για το πάρτι ο βασιλιάς επέλεξε διάσημους και μίλησε για αρκετή ώρα με τον τραγουδιστή Λάιονελ Ρίτσι και τη σύντροφό του Λίζα Παρίτζι.

Ο 73χρονος τραγουδιστής θα πάρει μέρος την Κυριακή στη μεγάλη συναυλία στο Κάστρο των Ουίνδσορ μία μέρα μετά τη στέψη μαζί με την Κέιτι Πέρι, τον Τομ Τζόουνς και άλλους καλλιτέχνες.

«Συμβαίνει ποτέ αυτό; Όχι. Αυτή είναι μια ευκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή. Λοιπόν, ξέρετε, το να είσαι μέρος αυτού του γεγονότος είναι τα πάντα και γνωρίζω τη Μεγαλειότητά του εδώ και μερικά χρόνια και έτσι θα το γιορτάσω μαζί του… Αυτό θα είναι πολύ διασκεδαστικό», δήλωσε ο Λάιονελ Ρίτσι.

Η Καμίλα φόρεσε μια τουαλέτα του σχεδιαστή Μπρους Όλντφιλντ που ακούγεται πως επιμελείται και το φόρεμα της στέψης.

Ίδια αδημονία επικρατεί και σε πάρκο του νότιου Λονδίνου, όπου τουρίστες αλλά και ντόπιοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την διαδρομή που θα κάνει το βασιλικό ζευγάρι την ημέρα της ενθρόνισης.

Φυσικά πρόκειται για αντίγραφο της βασιλικής άμαξας που κάνει μία διαδρομή 20 λεπτών και είναι δύσκολο να βρει κανείς εισιτήριο.

Απομένουν 48 ώρες για τη στέψη του Καρόλου του Γ’ και οι πρόβες είναι συνεχείς για να παρουσιαστούν όλα στην εντέλεια.

«Η μεγάλη στιγμή για την οποία θα μιλάνε όλοι, θα φτιάχνουν χιουμοριστικές εικόνες, αναρτήσεις στο Τικ Τοκ, είναι τότε που στέφεται ο βασιλιάς, όταν ο βασιλιάς έχει το στέμμα στο κεφάλι του, αυτή είναι η στιγμή», δήλωσε η καθηγήτρια βασιλικής Ιστορίας, Κέιτ Ουίλιαμς.

Ήδη κάποιοι έχουν πιάσει θέση και κοιμούνται σε σκηνές για να παρακολουθήσουν από κοντά το ιστορικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, η Νότιος Αφρική ζητάει να της επιστραφεί το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, γνωστό ως το «Αστέρι της Αφρικής», το οποίο κοσμεί το βασιλικό σκήπτρο που ο βασιλιάς Κάρολος θα κρατάει κατά τη στέψη του.

Το διαμάντι ζυγίζει 530 καράτια, ανακαλύφθηκε το 1905 στη Νότια Αφρική και προσφέρθηκε στη βρετανική μοναρχία από τον αποικιακό κυβερνήτη της χώρας, αφού βρισκόταν τότε υπό βρετανική κυριαρχία.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είμαι χαρούμενος με όσα είδα»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την ολοκλήρωση του φιλικού του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024