Πέντε γευστικές συνταγές για να συνοδεύσετε τα κοκτέιλ σας
Ταιριάζει το κοκτέιλ με το μπέικον;
- Αφαιρούν τα αντικλεπτικά και αρπάζουν τα ρούχα στα καταστήματα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Σύλληψη Ικάρων έξω από την Αγία Σοφία – Ύψωσαν την ελληνική σημαία
- Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον ιό mpox - 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
- Χιονοθύελλα φέρνει χάος στα Βαλκάνια - Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία δοκιμάζονται από την κακοκαιρία
Η θερμοκρασία ανεβαίνει, το πλησιάζει με… ταχύτατους ρυθμούς και η ερώτηση «πάμε για έναν κοκτέιλ» γίνεται πλέον με την ίδια συχνότητα με το «τι κάνεις;».
Και εντάξει, αφού κανονίσατε να πάτε για κοκτέιλ, έρχεται η δεύτερη -και πολύ αναγκαία- ερώτηση: «Σκέτα κοκτέιλ;». Ε, φυσικά όχι!
Κι εδώ αρχίζει ο προβληματισμός. Με τι μπορείς να συνοδεύσεις το κοκτέιλ; Θα ταίριαζε, για παράδειγμα, φαγητό που περιέχει… μπέικον μαζί με το κοκτέιλ μας;
Η απάντηση παρακάτω….
Όταν η ερώτηση είναι «κοκτέιλ», η απάντηση είναι πάντα «μπρουσκέτα»
Ναι, αυτό που λέμε παραπάνω. Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το κοκτέιλ από μπρουσκέτες. Εντάξει, όταν είστε έξω δεν μπορούμε να σας πούμε τι μπρουσκέτες θα φάτε, αφού το μενού είναι προκαθορισμένο, ωστόσο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας προτείνουμε πέντε ιδέες για μπρουσκέτες αν αποφασίσετε να μεταφέρετε το κοκτέιλ… εντός έδρας.
Δείτε παρακάτω πέντε εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές για να συνοδεύσετε τα κοκτέιλ σας.
Κόβετε μία λευκή μπαγκέτα σε μικρές φέτες, την αλείφετε με τυρί κρέμα. Έπειτα, προσθέτετε καπνιστό σολομό και φρέσκο άνηθο. Αυτό ήταν!
Μια άλλη εναλλακτική είναι πάνω σε κάθε φέτα της μπαγκέτας να τοποθετήσετε λίγο blue cheese με μία λεπτή φέτα αχλαδιού και λίγα τριμμένα καρύδια. Για ακόμη πιο λαχταριστή γεύση, πριν τα σερβίρετε, ρίχνετε μέλι.
Για τους πιο… απαιτητικούς πάνω στις φέτες του ψωμιού απλώνετε λίγη μαγιονέζα και μετά απλά προσθέτετε ένα μικρό κομμάτι μαρουλιού και λίγο μπέικον. Κερασάκι στην τούρτα… όποια σως σας αρέσει.
Βάζετε τις φέτες ψωμιού πάνω στον φούρνο ώστε να γίνουν τραγανά και στη συνέχεια απλώνετε πάνω πέστο με κρέμα τυριού και τριμμένο κόκκινο πιπέρι.
Κόβετε μερικές φέτες ψωμιού, αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο και λίγη κόκκινη σάλτσα. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω τους τριμμένη μοτσαρέλα, μερικά κομματάκια ζαμπόν και μανιταριού και τέλος προσθέτετε και λίγο πεπερόνι. Τα ψήνετε για ελάχιστα λεπτά στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί και το ψωμί να γίνει τραγανιστό.
Bonus tip: Όταν απολαμβάνετε τα κοκτέιλ σας σε εξωτερικό χώρο, μην ξεχάσετε να κοιτάξετε και τη λίστα με τα μπέργκερ!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις