Ολοκληρώθηκε το νέο πάρκο Αιγυπτιάδη του Δήμο Καλαμαριάς που κόστισε 132 χιλιάδες ευρώ. «Εύχομαι η γειτονιά να αγκαλιάσει το πάρκο αυτό και να το προστατέψει» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου, που έχει στο κέντρο του ελικοειδή διαδρομή, διαστρωμένη με κυβόλιθους σε υδατοπερατό υπόστρωμα, η οποία έχει την κατάλληλη κλίση για την ασφαλή χρήση από αναπηρικό αμαξίδιο, και υπαγορεύεται από τη μεγάλη  υψομετρική διαφορά που έχει ο χώρος, ανάμεσα στις οδούς Αιγυπτιάδη και Αταλάντης.

Το πάρκο θα έχει όλον τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό, παγκάκια και τον απαραίτητο φωτισμό. Ο συνδυασμός της χρήσης υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των στοιχείων φύτευσης με δέντρα, επιφέρει θερμική άνεση και αποφυγή μεγάλων θερμοσυσσωρεύσεων.

 Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι  η  αστική αξιοποίηση του χώρου πρασίνου για φύτεψη και αναψυχή, η ανάδειξη και ενσωμάτωση των υπαρχόντων πεζόδρομων στους  ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, που προορίζονται κυρίως για τους πεζούς, η βελτίωση της λειτουργικότητάς τους , η δημιουργία ενός μικρού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής σε κλίμακα γειτονιάς, και η ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και εντός του χώρου πρασίνου.