Η εξωπραγματική στατιστική ενός Cyborg
Ο Ερλινγκ Χάαλαντ σπάει όλα τα ρεκόρ
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Με πασίγιο από τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Σίτι και παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, αργότερα στο σπίτι, γιόρτασε ο Ερλινγκ Χάαλαντ το ρεκόρ σκοραρίσματος που πέτυχε στην Πρέμιερ Λιγκ, στέλνοντας για 35η φορά φέτος την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Οι αριθμοί της στατιστικής του Νορβηγού ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στα 31 χρόνια ιστορίας της Πρέμιερ Λιγκ.
Το Cyborg χρειάστηκε μόλις εννέα μήνες για να καταρρίψει το ρεκόρ παραγωγικότητας του πλουσιότερου πρωταθλήματος στον κόσμο που έστεκε όρθιο για 28 χρόνια.
Ο ρυθμός που στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα κόβει την ανάσα.
Εφτασε τα 35 γκολ στην 33η αγωνιστική με τέσσερα χατ τρικ, όταν οι προηγούμενοι κάτοχοι του κορυφαίας επίδοσης, ο Αντι Κόουλ και ο Αλαν Σήρερ χρειάστηκαν 42.
Στα 31 ματς που έχει αγωνιστεί σημειώνει 1,26 γκολ ανά 90 λεπτά αγώνα.
Χρειάζεται μόλις 21 αγγίγματα της μπάλας για κάθε γκολ, ενώ σκοράρει με ρυθμό ένα γκολ ανά 71,5 λεπτά.
Ένα στα τρία σουτ που εξαπολύει (108) καταλήγει στα δίχτυα. Εχει πετύχει το 40,2% των τερμάτων της πιο παραγωγικής ομάδας του πρωταθλήματος, Μάντσεστερ Σίτι (87) τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τον αφήνει συνήθως να βγάζει 90λεπτο, ενώ έχει περισσότερα γκολ από τις Νότιγχαμ Φόρεστ (30), Γουλβς (29), Εβερτον (27), Σάουθαμπτον (28) και Τσέλσι (31).
Σε άλλες εποχές
Πρέπει να πάμε πολύ πίσω, στη σεζόν 1966/67 και στην προ-Πρέμιερ Λιγκ εποχή για να βρούμε άλλον παίκτη με τέτοια παραγωγικότητα. Πρόκειται για τον Ουαλό Ρον Ντέιβις ο οποίος με τη φανέλα της Σάουθαμπτον είχε σημειώσει 37 τέρματα.
Το απόλυτο ρεκόρ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος κατέχει ο μυθικός Ντίξι Ντιν. Τη σεζόν 1926/27 και σε πρωτάθλημα με 22 ομάδες ο άσος της Εβερτον είχε πετύχει 63 γκολ, ένα ρεκόρ που προς το παρόν φαντάζει άπιαστο ακόμα και για τον Χάαλαντ. Μην ξεχνάμε όμως πως ο Νορβηγός είναι μόλις 22 ετών και φέτος κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Μόνο δύο παίκτες έχουν καταφέρει στην πρώτη τους χρονιά στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας να πετύχουν τουλάχιστον 30 γκολ. Ο Αντι Κόουλ (34) τη σεζόν 1993/94 και ο Κέβιν Φίλιπς (30) πριν από 23 χρόνια.
Επειδή είθισται να συγκρίνεται ο Χάαλαντ με τους άλλους δύο μεγάλους σκόρερ, τον Μέσι και τον Ρονάλντο, να θυμίσουμε πως ο Αργεντινός είχε πετύχει 50 γκολ στη Λα Λίγκα τη σεζόν 2011/12. Ηταν όμως 25 ετών, στην καλύτερη ηλικία για έναν επιθετικό. Το ρεκόρ του CR7 είναι 48 γκολ, επίσης στη Λα Λίγκα και το είχε πετύχει πριν από οκτώ χρόνια, όταν ήταν 30 ετών. Οσον αφορά τους άλλους σπουδαίους σύγχρονους σκόρερ, η καλύτερη επίδοση του Λεβαντόφσκι είναι 41 γκολ (2020/21), του Ιμπραήμοβιτς 38 γκολ (2015/15) και του Εμπαπέ 33 γκολ (2018/19).
Ο Χάαλαντ έχει μπροστά του άλλους πέντε αγώνες πρωταθλήματος. Αν διατηρήσει τα ποσοστά του θα φτάσει τουλάχιστον τα 41 γκολ, μια επίδοση που δεν έχει εμφανιστεί από το 1961 και τον σπουδαίο Τζίμι Γκριβς της Τσέλσι. Ηταν ο μόνος στη μεταπολεμική Αγγλία που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 40 τερμάτων, κάτι που συνέβαινε αρκετά συχνά τις δεκαετίες του 1920 και 1930.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις