Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ουκρανοί και Ρώσοι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια στη συνέλευση του Εύξεινου Πόντου

Τουρκία: Ουκρανοί και Ρώσοι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια στη συνέλευση του Εύξεινου Πόντου

Σχεδόν σε ρινγκ μετέτρεψαν μία κοινοβουλευτική εκδήλωση στην Τουρκία Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (PABSEC) που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή (4-5 Μαΐου) στην πρωτεύουσα της Τουρκίας την Άγκυρα καθώς Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι πιάστηκαν στα χέρια, κάνοντας τη συνεδρίαση να μοιάζει περισσότερο με ρινγκ παρά σε μία εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν βουλευτές.

Η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά μέχρι τη στιγμή που πήρε τον λόγο η εκπρόσωπος της Ρωσικής Δούμας, Όλγκα Τιμοφέεβα, η οποία φορούσε στο σακάκι της την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, σύμβολο της στρατιωτικής δόξας και της πίστης στη Ρωσία που θεωρήθηκε όμως από τους Ουρανούς ως σύμβολο της ρωσικής επιθετικότητας.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να διακόψουν την ομιλία υψώνοντας σημαίες της Ουκρανίας από πίσω της, οι οποίες μάλιστα έφεραν και το σήμα της ακροδεξιάς οργάνωσης των Ουκρανών εθνικιστών Praviy Sektor (Δεξιός Τομέας) κάτι που προσπάθησαν να αποτρέψουν οι Ρώσοι βουλευτές με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος και μια μίνι συμπλοκή με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις με τις δύο πλευρές να έρχονται στα χέρια.

Ταυτόχρονα οι Ουκρανοί βουλευτές φώναζαν συνθήματα κατά της Ρωσίας με αποτέλεσμα στην αίθουσα να επικρατήσει χάος.

Μάλιστα η επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας Άννα Πούρτοβα αποχώρησε από τη θέση της όταν τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Έξαλλος ο Τούρκος εκπρόσωπος

Τότε τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα υπάρξει διάλειμμα και απαίτησε από την αντιπροσωπεία που παραβίασε τους κανόνες της συνεδρίασης να βγει εκτός της αίθουσας.

«Στο πρόσωπο που δόθηκε ο λόγος θα μιλήσει εδώ. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαταράξει την ειρήνη και τη σειρά της συνεδρίασης. Εάν κάποιος έχει τέτοιες προθέσεις πρέπει να φύγει από την αίθουσα», είπε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Σεντόπ.

Ακόμα υποστήριξε ότι οι απόψεις και οι ιδέες του καθενός πρέπει να εκφέρονται με τον λόγο. «Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε μία τέτοια κίνηση ωστόσο είναι διαφορετικό εάν με τις ενέργειες τους κάποιοι παρεμποδίζουν τη σημερινή συνεδρίαση που είναι μία κοινοβουλευτική εκδήλωση να τη μετατρέπουν σε έναν καβγά του δρόμου», συμπλήρωσε.

Όμως η κατάσταση δεν έμεινε εκεί καθώς ένταση υπήρξε και στους διαδρόμους με αφορμή και πάλι την ουκρανική σημαία καθώς ο Ουκρανός βουλευτής Ολεξάντρ Μαρικόβσκι και ο γραμματέας της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βαλερί Σταβίτσκι ήρθαν στα χέρια.

Συγκεκριμένα ο Σταβίτσκι απέσπασε την ουκρανική σημαία με τον Μαρικόβσκι να αντιδράει για να πάρει πίσω τη σημαία. Οι δυο τους ήρθαν στα χέρια με τα πνεύματα να ηρεμούν από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Με πληροφορίες από trtbalkan και  European Pravda

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024