Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η ευκαιρία των Ελλήνων και το ιταλικό… repeat

Η ευκαιρία των Ελλήνων και το ιταλικό… repeat

Παυλίδης και Χατζηδιάκος διεκδικούν με την Άλκμααρ την πρόκριση στον τελικό του Conference League

Mετά τη Ρόμα που κατέκτησε το τρόπαιο στην πρώτη χρονιά του Europa Conference League, ακόμη μία ιταλική ομάδα φιλοδοξεί πως θα τα καταφέρει φέτος.

Ο λόγος για τη Φιορεντίνα που αντιμετωπίζει τη Βασιλεία στο «Αρτέμιο Φράνκι» για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της διοργάνωσης και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για πρόκριση από το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι Βιόλα βλέπουν μπροστά τους μία μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουν τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας τους και να τη βάλουν δίπλα σε εκείνη του Κυπελλούχων το 1961.

Σε μία χρονιά όπου στο φινάλε της η Φιορεντίνα θα διεκδικήσει και άλλο ένα τρόπαιο, αφού θα παίξει στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας με την Ιντερ.

Η Βασιλεία, από την άλλη, δεν έχει σκοπό να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου. Στη μοναδική φορά άλλωστε που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες, για τη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης τότε, οι Ελβετοί είχαν νικήσει με 2-1 στην έδρα της Φιορεντίνα και είχαν πάρει ισοπαλία με 2-2 στο σπίτι τους.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού η Αλκμααρ, που φιλοξενείται από τη Γουέστ Χαμ, διαθέτει στις τάξεις της δύο Ελληνες. Τον πρώτο της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με 22 γκολ σε 34 ματς Βαγγέλη Παυλίδη και τον εκ των αρχηγών της Παντελή Χατζηδιάκο που δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας.

Οι δύο διεθνείς έχουν μπροστά τους μία μοναδική ευκαιρία να πετύχουν κάτι που δεν μπόρεσαν στις δικές τους απόπειρες άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές κατά το παρελθόν. Να γίνουν οι πρώτοι που θα κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο με σύλλογο.

Δεν τα κατάφερε ο Ακης Ζήκος με τη Μονακό το 2004 στο Champions League, ούτε ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τη Βέρντερ το 2009 στο UEFA, ούτε ο Κώστας Μήτρογλου με τη Μαρσέιγ το 2018 στο Europa League, αλλά ούτε και ο Κώστας Τσιμίκας πέρυσι με τη Λίβερπουλ στο Champions League.

Απέναντί τους έχουν ένα ιδιαίτερα υψηλό εμπόδιο, αφού η Γουέστ Χαμ όχι μόνο είναι το φαβορί της διοργάνωσης, αλλά από πολύ νωρίς είχε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Πέρα όμως από το ότι είναι μία αγγλική ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν αποτελεί φόβητρο και η Αλκμααρ έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε πρόκριση.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024