Καταδικάστηκε ο εξορκιστής της «Εκκλησίας των Εθνών»
Για «παρεξήγηση» έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Δημήτρης Παναπακίδης, στην απολογία του.
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και ο στενός του συνεργάτης για τη λειτουργία χώρου λατρείας χωρίς άδεια, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης δύο μηνών και 15 ημερών, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Οι ποινές και των δύο ανεστάλησαν επί τριετία.
Οι εξορκισμοί στην Αριστοτέλους
Το καλοκαίρι του 2022, κόσμος μαζευόταν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει… τελετές με εξορκισμούς. Στην Αριστοτέλους, δύο Κυριακές στηνόταν μια γιγαντοοθόνη, όπου ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών έκανε εξορκισμούς και φώναζε στον… δαίμονα «get out, get out»!
Οι δημόσιοι εξορκισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις σε κατοίκους που έφτασαν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το αν η Εκκλησία των Εθνών είχε εξασφαλίσει άδεια.
Τελικά ο επικεφαλής της και ο στενός του συνεργάτης συνελήφθησαν στις 27 Αυγούστου 2022 καθώς οι τελετές των εξορκισμών γίνονταν χωρίς άδεια από την αστυνομία και τον δήμο. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.
«Παρεξήγηση: Δεν κάναμε λειτουργία αλλά… εργασίες με εθελοντές»
Για παρεξήγηση έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» στην απολογία του, σύμφωνα με το grtimes.
«Οι αστυνομικοί μάλλον μπέρδεψαν τα γραφεία της μη αστικής εταιρείας με τον χώρο της θρησκευτικής μας λατρείας. Εκείνη τη μέρα δέχθηκα κλήση από τον διοικητή του Α.Τ. Θέρμης και μου είπε να πάω αμέσως στο τμήμα. Εκεί μου εξήγησε ότι έγινε έλεγχος στα γραφεία της εκκλησίας και διαπιστώθηκε δήθεν ότι κάναμε λειτουργία εκείνη τη μέρα. Αυτό δεν ισχύει γιατί γίνονταν εργασίες από κάποιους εθελοντές. Για τις βαριές επαγγελματικές εργασίες κλήθηκαν επαγγελματίες. Μαζευόμασταν σποραδικά πότε στο βουνό στην Ευκαρπία και πότε σε ξενοδοχεία και σε χώρους δεξιώσεων και συνεδριάσεων που νοικιάζαμε» υποστήριξε.
«Κάποια στιγμή παρατηρώ ένταση δίπλα στην πόρτα. Άκουσα ερωτήματα: Τι συμβαίνει εδώ; Ποιοι είστε; Κάνετε λειτουργία; Είχα μιλήσει νωρίτερα με την αστυνομία. Μου είχαν ζητήσει κάποια χαρτιά και τους απάντησα. Ήταν έντονες οι φωνές του Αστυνομικού. Με το θάρρος της προηγούμενης επικοινωνίας απάντησα εγώ: Δεν κάνουμε λειτουργία. Δεν δείχνετε σεβασμό σε έναν ιερό χώρο. Θεώρησα τον τόνο του έντονο και προσβλητικό και ζήτησα από τους αστυνομικούς να βγουν έξω. Δέχτηκαν. Μου ζήτησαν άδεια λειτουργίας. Τους είπα ότι δεν είμαι ο πάτερ, είμαι ένας εθελοντής. Τους είπα ότι αν χρειάζονται κάτι να μου το στείλουν γραπτώς. Πήρε τηλέφωνο και είπε ότι θα σε προσάγουμε. Ακολούθησα χωρίς να φέρω αντίσταση. Μετά ήρθε ο πάτερ και ακολούθως μας συνέλαβαν. Η μητέρα μου είναι μέλος της εκκλησίας» υποστήριξε ο συνεργάτης του.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις