Η απόλυτη ευθυγράμμιση της πανσελήνου στην Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού
Βάσει των δηλώσεων του φωτογράφου το σύμπαν συνομώτησε για να βγει αυτή η υπέροχη λήψη
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Πολάκης: Η άσχημη εικόνα των δημοσκοπήσεων θα αλλάξει μετά τις εσωκομματικές εκλογές
- Το μετέωρο βήμα της ΝΔ και οι τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία
Ο Stefano Zanarello είναι Ιταλός φωτογράφος και ίσως την 27η Απριλίου κατάφερε να βγάλει την φωτογραφία της χρονιάς.
Η ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που ο ίδιος και η οικογένειά του αποφασίζουν να πάνε διακοπές στο Παρίσι. Ο Zanarello έχοντας το μικρόβιο της τέλειας λήψης, είχε συνειδητοποιήσει πως την πρώτη βραδιά τους στην Πόλη του Φωτός θα είχε πανσέληνο, οπότε άρχισε να σκέφτεται κάποιο μνημείο με το οποίο θα ευθυγράμμιζε το ολόγιομο φεγγάρι.
«Μία μεγάλη ευλογία»
«Απέρριψα τον Πύργο του ‘Αιφελ, του οποίου το ύψος θα με υποχρέωνε να φωτογραφίσω πολύ μακριά από το κέντρο και αργά τη νύχτα, οπότε αποφάσισα να τσεκάρω την Αψίδα του Θριάμβου» είπε, μιλώντας στο PetaPixel.
«Με έκπληξη είδα ότι η πανσέληνος θα ήταν ακριβώς μέσα στην Αψίδα του Θριάμβου. Οι πιθανότητες για μια τέτοια φωτογράφιση είναι πολύ μικρές και το να ανακαλύψω ότι τα πάντα ήταν από σύμπτωση τέλεια την ημέρα που θα ήμουν στο Παρίσι ήταν απίστευτο, μια μεγάλη ευλογία» συνέχισε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τη στιγμή ακριβώς που η πανσέληνος ήταν μέσα στη Αψίδα στις 27 Απριλίου, ο Zanarello υποχρεώθηκε να δημιουργήσει φωτογραφία σύνθεσης λόγω των διαφορετικών χρόνων έκθεσης για τη Σελήνη και τη σκηνή του δρόμου μπροστά από το διάσημο μνημείο.
Ήταν σε απόσταση περίπου 1.300 μέτρων από την Αψίδα και χρησιμοποιούσε μια Canon 10-400mm με εστιακή απόσταση 520mm, την οποία πέτυχε με χρήση ενός 1.4x teleconverter.
«Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και ανακουφισμένος» εξομολογήθηκε.
«Σε μια τέτοια φωτογραφία, η χρήσιμη περίοδος, με τη Σελήνη στη σωστή θέση, διαρκεί μόνον λίγα δευτερόλεπτα επειδή με τη μεγέθυνση που δίνει η πολύ μεγάλη εστιακή απόσταση η Σελήνη κινείται γρήγορα στον ουρανό. Οπότε, πριν από αυτή τη φωτογραφία, ήμουν τσιτωμένος και νευρικός γιατί ήξερα ότι αν κάτι πήγαινε στραβά δεν θα υπήρχε δεύτερη ευκαιρία» πρόσθεσε.
Φωτογραφία ημέρας από την NASA
Ο Zanarello στάθηκε τυχερός που δεν είχε συννεφιά εκείνο το βράδυ και ήταν σε θέση να τραβήξει την εντυπωσιακή φωτογραφία την οποία η NASA κοινοποίησε ως φωτογραφία της ημέρας.
61 – The Moon through the Arc de Triomphe
Was this a lucky shot? Although many amazing photographs are taken by someone wh…
2023-04-26
Stefano Zanarello#nasa #esa #space #astronomy #cosmos #science #photography #galaxy #universe #milkyway
https://t.co/J3JFIqn5o5— Nasa Picture (@NasaPictureBot) April 27, 2023
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις