Mεγάλο αφιέρωμα από τις δημοτικές  χορωδίες Δήμου Νέας Σμύρνης στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα λάβει χώρα στις 22 Μαΐου 2023 στη Λεόντειο Σχολή στη Νέα Σμύρνη.

Μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιάννη Ρίτσου, του Γιώργου Σεφέρη, του Κώστα Βάρναλη καθώς και στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα αποτελέσουν το βασικό συστατικό στοιχείο της συναυλίας – αφιέρωμα στον δημιουργό, που έζησε πολλά χρόνια στη Νέα Σμύρνη, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην αγωνιστική αίσθηση της ζωής του και την ανάγκη του για διαρκή επικοινωνία με το λαό, μακριά από σιωπές και εσωστρέφειες.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Υπεύθυνη των Δημοτικών Χορωδιών Κλαίρη Δεληγιάννη δήλωσε: «Τώρα που και οι δύο χορωδίες μας έγιναν τετράφωνες ήρθε η ώρα να αποδώσουμε φόρο τιμής στο μεγάλο Έλληνα ή πιο σωστά στον «οικουμενικό» συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς συμπληρώνονται περίπου δύο χρόνια από το θάνατό του.

Η συμμετοχή των δημοτών στο εγχείρημά μας αυτό είναι μεγάλη γεγονός που μας αναγκάζει να επεκτείνουμε σύντομα τα σχέδιά μας αποδεικνύοντας πως η Νέα Σμύρνη είναι όντως πόλη πολιτισμού και δημιουργίας, όπως η Σμύρνη».