Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Σε αφασία» ο πατέρας, σε σοκ η μητέρα – Το μοιραίο τηλεφώνημα

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Σε αφασία» ο πατέρας, σε σοκ η μητέρα – Το μοιραίο τηλεφώνημα

Συγγενείς των τραγικών γονέων περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους.

Οδύνη προκαλεί ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα, το οποίο ξέχασε ο πατέρας του για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, ο πατέρας κατέρρευσε στο νοσοκομείο ενώ και η μητέρα του βρέφους λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ούσα σε σοκ και αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την τραγωδία.

Ο συνήγορος του 37χρονου πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να «μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση». Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δε ζει.

«Το πήγαινε κάθε πρωί στον σταθμό»

Συγγενείς και φίλοι περιγράφουν τον 37χρονο πατέρα ως ένα γονιό ιδιαίτερα τρυφερό που περνούσε συνεχώς χρόνο με την 5,5 μηνών κορούλα του.

«Ναι, ναι το είχε μόνιμα μαζί του. Και το πήγαινε κάθε πρωί και το μεσημέρι το έπαιρνε η μητέρα, η Μαρία» λέει ο θείος του 37χρονου, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Χαμηλών τόνων και άνθρωπος του μεροκάματου, ο 37χρονος έχει καταγωγή από την Άρτα κι εργάζεται ως υπάλληλος στο ΔΕΔΔΗΕ.

Το έκτακτο τηλεφώνημα που μετέτρεψε τη ρουτίνα σε τραγωδία

Ένα έκτακτο τηλεφώνημα για βλάβη στη Λευκάδα ίσως ήταν εκείνο που έπαιξε κομβικό ρόλο στο να μετατραπεί μια διαδρομή ρουτίνας από το σπίτι μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό της κόρης του στην απόλυτη τραγωδία.

«Κάποιος πρέπει να τον πήρε τηλέφωνο ότι κάπου έχει βλάβη και αντί να αφήσει το παιδί (στο βρεφονηπιακό) πήγε και το άφησε στο αυτοκίνητο» δήλωσε ο θείος του 37χρονου.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» φέρεται να είπε ο πατέρας του μωρού όταν η μητέρα τον κάλεσε για να τον ρωτήσει πού βρισκόταν το παιδί και δεν ήταν στον βρεφονηπιακό σταθμό. Όταν επέστρεψε στο όχημα που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα.

Ο 37χρονος εργαζόταν στον ΔΕΔΔΗΕ ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ορυχείο στην Τρίπολη. Λίγους μήνες μετά πήρε μετάθεση για την Κόρινθο ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην γενέτειρα του, την Άρτα, και εργαζόταν εκεί ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Έχοντας βάλει σε τάξη την επαγγελματική του πορεία, αποφάσισε μαζί με την 27χρονη σύζυγο του να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, αποκτώντας το πρώτο τους μωράκι στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Άστα, άστα, άστα μην το συζητάς» είπε ο θείος του 37χρονου.

 «Ο πατέρας είναι σε αφασία»

«Τι να πω… Τον είδα σε αφασία…» λέει ο θείος του 37χρονου.

Ο θείος του 37χρονου λέει στο LIVE NEWS πως είδε τον ανιψιό του ουσιαστικά αναίσθητο μέσα στον θάλαμο της πνευμονολογικής, μη μπορώντας να διαχειριστεί πως το δικό του εγκληματικό λάθος στέρησε τη ζωή στο ίδιο του το παιδί.

«Αναίσθητος, κάτω στην πνευμονολογική είναι. Δεν μπορεί να πει ούτε κουβέντα. Έχει αφασία. Είναι αναίσθητος εντελώς» περιγράφει.

Οι πιο στενοί συγγενείς του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στο νοσοκομείο μίλησαν αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Ακόμα δεν μιλάει… Έχει πάθει σοκ. Δεν έχουμε (επαφή), είναι με ψυχολόγους και τέτοια. Του κάνουν ψυχολογική υποστήριξη, έχει πάθει σοκ σου είπα. Το ξέχασε μέσα και πήγε για δουλειά» λένε συγγενείς του τραγικού πατέρα.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα

Σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους, στην οποία ομοίως χορηγήθηκαν χάπια λόγω της κακής ψυχολογικής της κατάστασης ενώ παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Συγγενής της 27χρονης μητέρας δήλωσε: «Ναι, ναι εδώ στο νοσοκομείο είναι αλλά δεν ξέρω κι εγώ τίποτα. Η μητέρα είναι ακόμα με τους ψυχολόγους».

Η 27χρονη ως εργαζόμενη μητέρα έπρεπε να αποχωριστεί το παιδί της και να επιστρέψει στη δουλειά της.

Τα πρωινά ο πατέρας πήγαινε κι άφηνε στο βρεφονηπιακό σταθμό την κόρη τους από τον οποίο κάθε μεσημέρι παραλάμβανε η μητέρα όταν σχολούσε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024