Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονίες γυναικών: Η Ίντερπολ απευθύνει έκκληση για βοήθεια ώστε να ταυτοποιήσει 22 σορούς

Δολοφονίες γυναικών: Η Ίντερπολ απευθύνει έκκληση για βοήθεια ώστε να ταυτοποιήσει 22 σορούς

Η Ίντερπολ ζητάει βοήθεια ώστε να ταυτοποιήσει τα πτώματα 22 γυναικών

Η αστυνομία τριών ευρωπαϊκών χωρών ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό 22 δολοφονημένων γυναικών τα ονόματα των οποίων παραμένουν μυστήριο.

Τα πτώματα βρέθηκαν στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία μεταξύ 1976 και 2019.

Μια ανεξιχνίαστη δολοφονία μιας γυναίκας στο Άμστερνταμ, που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων σε ένα ποτάμι, πυροδότησε την κίνηση της Ιντερπόλ.

Είναι η πρώτη φορά που η διεθνής αστυνομική ομάδα δημοσιοποιεί κατάλογο που αναζητά πληροφορίες για αγνώστων στοιχείων.

Οι λεγόμενες «μαύρες» ανακοινώσεις, που κυκλοφόρησαν ως μέρος της εκστρατείας που είναι γνωστή ως Επιχείρηση »Identify Me», συνήθως κυκλοφορούν μόνο εσωτερικά μεταξύ του δικτύου αστυνομικών δυνάμεων της Ιντερπόλ σε όλο τον κόσμο.

Η γυναίκα που βρέθηκε στον κάδο του Άμστερνταμ το 1999 είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και στο στήθος.

Οι «ψυχρές υποθέσεις»

Η ιατροδικαστής Carina Van Leeuwen προσπαθεί να λύσει το μυστήριο από τότε που εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα «ψυχρής υπόθεσης» της πόλης το 2005.

Η ολλανδική αστυνομία λέει ότι μια υπόθεση συνήθως γίνεται «ψυχρή» όταν παραμένει ανοιχτή και άλυτη μετά από περίπου τρία χρόνια.

Έχοντας εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες, αυτή και ένας συνάδελφός της επικοινώνησαν με την αστυνομία στη γειτονική Γερμανία και το Βέλγιο και έμαθαν για πολλές ακόμη πιθανές υποθέσεις δολοφονίας με άγνωστες γυναίκες θύματα.

Οι τρεις χώρες συνέταξαν μια λίστα με 22 υποθέσεις που προσπαθούσαν να λύσουν και ζήτησαν από την Ιντερπόλ να δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες. Η βελγική αστυνομία ανέφερε επτά υποθέσεις, η Γερμανία έξι και η Ολλανδία εννέα.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών. Χωρίς να γνωρίζουν τα ονόματά τους ή ποιος τα σκότωσε, η αστυνομία λέει ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους.

Το κορίτσι με το τατουάζ και η απανθρακωμένη σορός

Η πλήρης λίστα – διαθέσιμη στον ιστότοπο της Ιντερπόλ – περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις γυναίκες, φωτογραφίες πιθανών αντικειμένων ταυτοποίησης όπως ρούχα, κοσμήματα και τατουάζ.

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 1997, ένα γυμνό γυναικείο σώμα βρέθηκε σε μια δασώδη περιοχή στο Altena-Bergfeld. Το θύμα είχε βιαστεί, στραγγαλιστεί και στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες έκαψαν τη σορό της.

Το μέρος όπου βρέθηκε το πτώμα δεν συνάδει με το μέρος όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, επομένως πιστεύεται ότι το θύμα μεταφέρθηκε από άγνωστη τοποθεσία.

Ο δράστης προσπάθησε σκληρά να εξαλείψει κάθε πιθανότητα ταυτοποίησης. Οι έλεγχοι των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ελήφθησαν από το θύμα ήταν αρνητικοί.

Η γυναίκα πιθανότατα φορούσε ένα στολίδι των δοντιών, ένα στρας που μοιάζει με διαμάντι στον επάνω δεξιό κοπτήρα της. Δεν αποκλείεται να φορούσε τιράντες μέχρι την ηλικία των 12. Τα νύχια των ποδιών του θύματος ήταν βαμμένα κόκκινα.

Χωρίς όνομα,δεν έχεις ιστορία

Η κ. van Leeuwen λέει ότι η εύρεση απαντήσεων σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ζωτικής σημασίας. «Αν δεν έχεις όνομα, δεν έχεις ιστορία. Είσαι απλώς ένας αριθμός. Και κανείς δεν είναι αριθμός», εξηγεί.

Στην Ολλανδία, σχεδόν όλα τα άγνωστα πτώματα γυναικών φαίνεται να είναι υποθέσεις δολοφονίας.

Σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, οι άνθρωποι μπορούν να πάνε μεταξύ χωρών πολύ εύκολα επειδή υπάρχουν ανοιχτά σύνορα.

«Αυτή η επιχείρηση στοχεύει να δώσει πίσω σε αυτές τις γυναίκες τα ονόματά τους».

Sports in

«Βόμβα» από τη Λιθουανία: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ για Ναν»

Στη Λιθουανία βάζουν… φωτιά για το μέλλον του Κέντρικ Ναν στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ και περιμένει πρόταση – Όλα τα δεδομένα για τον Αμερικανό σκόρερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024