«Ήντα μρε ξανοίγεις»: Ταινία – γροθιά στο στομάχι για την οπλοκατοχή
Πρόκειται για την ιστορία ενός Κρητικού που χρησιμοποίησε το όπλο του για να εκφοβίσει κάποιον που νόμιζε ότι γελούσε σε βάρος του και τελικά σκότωσε έναν άνθρωπο.
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ηντα μρε ξανοιγεις» (Βρε τι κοιτάζεις;) αποτελεί μια ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε με στόχο να προβληματίσει γύρω από το θέμα της οπλοκατοχής.
«Δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα ίσως και καθημερινότητα, αν και το σενάριο δεν είναι αληθινή ιστορία, η ειρωνεία είναι ότι την “νιώθεις” σαν αληθινή» εξηγεί ο σκηνοθέτης του short film Λευτέρης Πιπεράκης.
Πρόκειται για την ιστορία ενός Κρητικού που χρησιμοποίησε το όπλο του για να εκφοβίσει κάποιον που νόμιζε ότι γελούσε σε βάρος του και τελικά σκότωσε έναν άνθρωπο.
Στην ταινία που τιτλοφορείται «Ήντα μρε ξανοίγεις;» ο Κρητικός παρουσιάζεται να δίνει κατάθεση στους Αστυνομικούς μαθαίνοντας την ώρα της Ανάκρισης ότι τελικά ο άνθρωπος που δέχτηκε τη σφαίρα τελικά πέθανε. Μάλιστα ο Κρητικός που εμφανίζεται να καταθέτει για το αιματηρό περιστατικό αποκαλύπτει εκείνο που όλοι ξέρουν αλλά δεν το ομολογούν ότι από μωρά σε κάποιες οικογένειες περνάει η κουλτούρα της οπλοκατοχής λέγοντας πως ο νονός του όταν τον βάπτισε του πήρε χρυσό όπλο για το λαιμό αντί σταυρό και στα πρώτα του γενέθλια του πήγε δώρο αληθινό όπλο.
Ο κινηματογραφιστής Λευτέρης Πιπεράκης σε ανάρτησή του στο facebook γράφει: « Το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να τραβήξεις την σκανδάλη.
Το δυσκολότερο να μάθεις ποτέ είναι αναγκαστικό να το κάνεις και πότε μπορείς να το αποφύγεις.
»Άλλο η οπλοκατοχή, άλλο η οπλοφορία, άλλο η οπλοχρησία. Πρόκειται για ένα short film που ελπίζω να προβληματίσει, διότι δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα ισως και καθημερινότητα, αν και το σενάριο δεν είναι αληθινή ιστορία, η ειρωνεία είναι ότι την “νιώθεις” σαν αληθινή».
View this post on Instagram
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις