Έως την Τετάρτη 17 Μαΐου θα παραμείνει η Ιερή Εικόνα του «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ζήτησε επίσημα την παράταση του προσκυνήματος της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, βλέποντας τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται καθημερινά απο χιλιάδες πιστούς.
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεδρίασε το βράδυ του Σαββάτου και έλαβε απόφαση για να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην παραμονή της θαυματουργής εικόνας στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να περιμένει υπομονετικά στην ουρά έξω από την Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.