Θύμα εξαπάτησης από τον ίδιο του τον φίλο έπεσε 55χρονος στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr 54χρονος κατηγορείται πως απέσπασε περισσότερα από 61.000 ευρώ από το θύμα, ο οποίος ζητά να του επιστραφούν τα χρήματά του, έχοντας προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έγκληση, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 οπότε και ο 55χρονος γνωρίστηκε με τον 54χρονο και σύντομα ο τελευταίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να του εκμυστηρευθεί ζητήματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή αλλά και την οικονομική του κατάσταση.

Στη συνέχεια ο 55χρονος καταγγέλλει ότι άρχισε να του μιλάει για την εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου που ξεκινούσε ο 54χρονος να ετοιμάζει και η οποία θα ελάμβανε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα είχε σημαντικά κέρδη.

Σε αυτή την εταιρεία ζήτησε να συμμετάσχει ο 55χρονος ο οποίος και όπως αναφέρει στη μήνυσή του, άρχισε να του δίνει σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα της εταιρείας.

Μάλιστα αναφέρεται στη μήνυση ότι ο 54χρονος τού παρουσίασε και διάφορα άλλα άτομα που θα βοηθούσαν στο τομέα των φερόμενων επιδοτήσεων αλλά και στις λοιπές διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν για τη λειτουργία της εταιρείας.

Συνολικά ο 55χρονος δηλώνει ότι κατέβαλλε στον 54χρονο με διάφορους τρόπους το χρηματικό ποσό των 61.496 ευρώ περίπου έως το τέλος του 2022.

Ο 55χρονος με τη μήνυση που κατέθεσε ζητά να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος του 54χρονου για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.