Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωλίγκα: H κόντρα στα social και το κίνητρο των… Γουόκαπ - Σλούκα

Ευρωλίγκα: H κόντρα στα social και το κίνητρο των… Γουόκαπ – Σλούκα

Ο καλύτερο Ταβάρες και το έξτρα κίνητρο

Η όλη ιστορία έχει το ενδιαφέρον της. Όπως άλλωστε κάθε αντίστοιχη που βασίζεται σε ψηφοφορίες κοινού, αθλητών, προπονητών, των πάσης φύσεως αρμοδίων. Η Ευρωλίγκα, λοιπόν, ανέδειξε κορυφαίο αμυντικό της εφετινής διοργάνωσης τον σέντερ της Ρεάλ, τον Ταβάρες από το Πράσινο Ακρωτήρι. Εκανε συνολικά 84 μπλοκ, έδωσε την … ασίστ ώστε οι εκάστοτε κόουτς να ποντάρουν ξανά σε σέντερ –δεινόσαυρους και γενικά τα 2.21 μ. του ύψους του συνιστούν θέμα που δεν το προσπερνάς εύκολα.

Ποιος ήταν δεύτερος; Ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού. Με την πίεση στη μπάλα, το συνεχές τρέξιμο στο παρκέ, το ακατάπαυστο πρέσινγκ σε κάθε αντίπαλο που ερχόταν προς το μέρος του  ή πήγαινε ο …Θωμάς προς αυτόν. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Σλούκας.

«Με σεβασμό στη Euroleague και σε έναν σπουδαίο παίκτη όπως ο Ταβάρες, που κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για χρόνια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Τόμας Γουόκαπ άξιζε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού αυτή τη σεζόν». Μάλλον δεν επρόκειτο για …σκριν σε έναν συμπαίκτη. Απλά, ο Σλούκας «ανέδειξε» αυτό που ακριβώς πιστεύει γιατί βλέπει από πρώτο χέρι πόσο κομβικός ήταν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν ο βασικός πλέι μέικερ των Ερυθρολεύκων.

«Παρά το ότι δεν έχει μέγεθος όπως ο Ταβάρες, προβλημάτισε κάθε αντίπαλο, συνέβαλε πάρα πολύ και βοήθησε την ομάδα μας να κατακτήσει την πρώτη θέση», συμπλήρωσε ο Σλούκας. Λίγες ώρες μετά, ο Ταβάρες απάντησε πως  «το άξιζε και αυτός, όμως οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».

Ένα ωραίο «παιχνίδι» έξω από τα παρκέ. Ποιος τελικά είναι καλύτερος; Ενας «κοντός» ή ένας ψηλός; Ανάλογα με τις προτιμήσεις, έρχεται και η ψήφος. Το μόνο βέβαιο είναι πως τους παίκτες που έκαναν το «ένα δύο» στους καλύτερους αμυντικούς της Ευρωλίγκας, θα τους δούμε στο Κάουνας. Όχι στον ημιτελικό- δεν θα κοντραριστούν εκεί. Ισως στον τελικό , με την προϋπόθεση πως θα περάσουν Ρεάλ και Ολυμπιακός. Και τότε, οι Γουόκαπ και Σλούκας, ασφαλώς και θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο που θα γεμίζει το δικό τους ρεζερβουάρ της ενέργειας: καλούνται να δείξουν πως είναι ανώτεροι και σε ατομικό επίπεδο. Γιατί συνεχώς πρέπει να βρίσκεις νέα κίνητρα ώστε να ξεπερνάς τον εαυτό σου!

Sports in

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει στο ΝΒΑ

O Πι Τζέι Ντοζίερ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024