Σκέρτσος: Το ΠΑΣΟΚ γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παίρνει κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κύριο Μητσοτάκη» ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος
«Το ΠΑΣΟΚ γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης να προσπαθεί να οδηγήσει τον χώρο αυτό προς τον ΣΥΡΙΖΑ το χώρο αυτό που έχει το προνόμιο να βρίσκεται μεταξύ δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί ο πρωθυπουργός «κόβει» κάθε γέφυρα συνεννόησης με το «ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη», όπως λέει, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Κυρίως, λόγω της στάσης που έχει κρατήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο συνεργασιών, αλλά και ως προς τη στήριξη ή την ψήφιση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για να πάνε τη χώρα μπροστά».
«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει κάνει κάποιες πολύ σαφείς επιλογές»
Πρόσθεσε, επίσης, πως «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παίρνει κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κύριο Μητσοτάκη, τον αρχηγό του πρώτου κόμματος με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα , θεωρούμε και ελπίζουμε αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα της κάλπης. Μας λέει ότι δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός της χώρας ο πολιτικός που θα επιλεγεί από τους πολίτες. Τότε, εκεί προφανώς μπαίνει μια πολύ καθαρή κόκκινη γραμμή και νομίζω ότι σταματά και κάθε συζήτηση για συνεργασίες. …Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει κάνει κάποιες πολύ σαφείς επιλογές».
Στη συνέχεια, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τον διαχωρισμό «του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» από τον κόσμο που το ψηφίζει και ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Υπάρχει όντως ο κόσμος που ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ με τον οποίο η ΝΔ, τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα στα χρόνια της πολιτικής τοξικότητας και της έντασης, είχε συμπορευτεί σε κρίσιμες στρατηγικές επιλογές της χώρας. Συνομιλούσε. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές που έχουν γίνει, για παράδειγμα, όπως ο αποκλεισμός του κόμματος Κασιδιάρη, όπου κι εκεί υπήρξε μια συμπόρευση. Σε αυτούς απευθυνόμαστε».
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι με έναν κυβερνητικό εταίρο ΠΑΣΟΚ, θα πατήσουμε φρένο αντί για γκάζι»
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με τις προσκλήσεις που ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει στον κ. Ανδρουλάκη για να συναντηθούν, «Θα ήταν μία ευκαιρία να συζητηθούν κάποιες προγραμματικές συγκλίσεις για ευρύτερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Για παράδειγμα: Τι θα κάνουμε στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει τους νόμους για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Εμείς θεωρούμε ότι ένα καλό δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, που υπηρετεί πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τα πιο αδύναμα παιδιά, χρειάζεται να έχει αξιολόγηση μέσα. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη μεταρρύθμιση την έχει καταψηφίσει. Συνεπώς, όταν οι πολίτες εύλογα ζητούν ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, για να έχουμε ένα καλύτερο Κράτος, μια καλύτερη οικονομία, εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι με έναν κυβερνητικό εταίρο ΠΑΣΟΚ, θα πατήσουμε φρένο αντί για γκάζι. Αυτό πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες οι οποίοι πιέζουν την κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα».
«Έχει απασχολήσει όλη την κοινωνία»
Για την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως είναι «ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Έχει απασχολήσει όλη την κοινωνία. Απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. Απασχόλησε το πολιτικό σύστημα. Νομίζω ότι η συζήτηση έγινε εκτενώς στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης».
Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως πρέπει «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της – πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη – και πρέπει να την κάνει με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο».
«Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
Κληθείς να απαντήσει για το εάν η ΕΥΠ θα παραμείνει υπό τον πρωθυπουργό, εάν η ΝΔ είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Και τόνισε: «Αυτό το οποίο, όμως, έχει γίνει ταυτόχρονα είναι ότι έχουν υπάρξει πάρα πολλά φίλτρα θεσμικής θωράκισης της λειτουργίας της ΕΥΠ και δημοκρατικής λογοδοσίας, ως προς την εσωτερική της λειτουργία.
Έχει προστεθεί ένας δεύτερος εισαγγελέας, έχει προστεθεί το φίλτρο του Προέδρου της Βουλής, είναι πλέον παράνομα ως προς την εμπορική τους διάθεση τα λογισμικά παρακολούθησης στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που το έχει κάνει αυτό στην Ευρώπη. ‘Αρα, έχουν γίνει πολλά βήματα που θα έπρεπε να έχουν εκτιμηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να μην κάνει μία μονοθεματική αντιπολίτευση, η οποία δεν απαντά στα πολλά προβλήματα της χώρας. Η χώρα έχει προβλήματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση σε ένα πνεύμα του να πάνε τα πράγματα μπροστά».
Για την κυβέρνηση των ηττημένων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων είπε: «Μπροστά μας έχουμε μία κάλπη απλής αναλογικής, που, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αριθμητικά μπορεί να βγάλει μία κυβέρνηση ηττημένων. Δεν πιστεύουμε τίποτα από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας, είναι αναξιόπιστος -το έχει αποδείξει στο παρελθόν- δυστυχώς και ο κ. Ανδρουλάκης. Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με τον διάβολο.
Έχει συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο, ακούμε τους βουλευτές του να λένε ότι μπορούν να συνεργαστούν ακόμα και με τον κ. Βελόπουλο. ‘Αρα, αν τους δοθεί η ευκαιρία, μέσα από μία χαλαρή ψήφο, την Κυριακή, θα μπορούσαν να σχηματίσουν και μία κυβέρνηση ηττημένων. Αυτό πρέπει να σταθμίσουν πολύ καλά οι ψηφοφόροι, οι πολίτες και, νομίζω, να κάνουν μία υπεύθυνη επιλογή».
«Βρισκόμαστε στα μισά μιας μεγάλης προσπάθειας»
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στην επιδίωξη της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ λέγοντας: «Εξαρχής είναι αυτή η θέση μας. Γιατί; Γιατί έχουμε δει επί τέσσερα χρόνια μία χώρα να δοκιμάζεται από πάρα πολλές και δύσκολες κρίσεις, τις οποίες διαχειρίστηκε και τις αντιμετώπισε με μεγάλη επάρκεια η αυτοδύναμη Κυβέρνηση, με ανοιχτό πνεύμα συνεργασιών, όμως, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα, θυμίζουμε -συνεχώς το λέμε αυτό- αυτή τη στιγμή «τρέχει» με διπλάσιους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία «σέρνεται». Έχουμε προσθέσει 300.000 θέσεις εργασίας, έχουμε αυξήσει τους μισθούς κατά 20%, έχουμε φέρει ρεκόρ επενδύσεων. Την πρόοδο που καταγράψαμε την επισήμαναν το Σαββατοκύριακο τρία δημοσιεύματα των πλέον έγκυρων οικονομικών εφημερίδων, η «Wall Street Journal», η «Financial Times», η «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Βρισκόμαστε στα μισά μιας μεγάλης προσπάθειας. Η χώρα έχει σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα ακόμα να αντιμετωπίσει. Υπάρχει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που ροκανίζουν τα εισοδήματα. Χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που να ξέρει τι πρέπει να γίνει στην οικονομία, πώς θα φέρουμε επενδύσεις, πώς θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, χαμηλότερους φόρους και όχι την ανασφάλεια που δημιουργεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μας βάζει αυτομάτως σε καθεστώς ξανά εποπτείας και υπερβολικού ελλείμματος.
…Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία εύθραυστη κυβέρνηση.
..Χρειαζόμαστε αυτοδυναμία και δεν είναι ζήτημα μιας έπαρσης, μιας αλαζονείας κομματικής ή μιας προσωπικής φιλοδοξίας του κ. Μητσοτάκη. Είναι η ανάγκη της χώρας να έχει μια σταθερή κυβέρνηση απέναντι και σε έναν ασταθή γείτονα. Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία. Το ποιος θα είναι στο «τιμόνι» της Τουρκίας είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας, επίσης, ο οποίος προσδιορίζει και ποιον θέλουμε να έχουμε και στο τιμόνι της Ελλάδας».
Σχετικά με την φυλάκιση Μπελέρη
Σχολιάζοντας τη φυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας από την αλβανική κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Έχουν γίνει διαβήματα, σε όλα τα επίπεδα, από την πρόεδρο της Κομισιόν, τον ύπατο αρμοστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες, φυσικά την κυβέρνηση της Αλβανίας. Αυτό το οποίο διαμηνύσαμε είναι πάρα πολύ καθαρό.
Αν η Αλβανία, η αλβανική κυβέρνηση, ο Αλβανός πρωθυπουργός, θέλει να έχει κάποιο μέλλον στην Ευρώπη δεν μπορεί να μετέρχεται τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορεί να έχει μέλλον μία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν δεν σέβεται τις ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές…».
«…Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης και προς την αλβανική κυβέρνηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS;
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου