Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Σύγχρονο ελληνικό κόμμα «βρέθηκε» σε… μυκηναϊκή πινακίδα!

Αποκάλυψη: Σύγχρονο ελληνικό κόμμα «βρέθηκε» σε… μυκηναϊκή πινακίδα!

«Αποκρυπτογραφήθηκε» και λέει: πε-σε-φι-ζο-υ-με ε-λε-νι-κε λυ-σε

Έγινε κι αυτό! Μάθαμε κι αυτό! Δηλαδή ότι στη μυκηναϊκή εποχή λειτουργούσαν … σημερινά ελληνικά κόμματα, τα οποία προσκαλούσαν  τους … Μυκηναίους να τα ψηφίσουν με ανακοινώσεις που ήταν γραμμένες με το συλλαβάριο της Γραμμικής Γραφής Β΄. Πάντως, οι ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν μιαν άλλη «αποκάλυψη» ότι ο αρχηγός του κόμματος, που «αναγράφεται» σε μυκηναϊκή πινακίδα είναι  με … βυζαντινό … αλφάβητο!!!

Οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι όλα αυτά γίνονταν στον μυκηναϊκό κόσμο  πριν από τρεισήμιση  … χιλιετίας και με … «τεχνητή υποτιμητική  νοημοσύνη»  στην Ελλάδα στις εκλογές του 2023!  Άλλωστε, στην ίδια πινακίδα αναφέρεται για πρώτη φορά (άλλη αποκάλυψη!!!) η  χώρα μας ως .. «ε-λα-δα» ή «ε-λα-ντα»!!!

Το κακό είναι ότι στην παρουσιαζόμενη  στην «πινακίδα» χώρα μας ως «ε-λα-ντα» οι σημερινοί κάτοικοι δεν ξέρουν γκρι … μυκηναϊκά (εδώ που τα λέμε ούτε … νεοελληνικά!!!), οπότε επιστρατεύοντας τις ολίγες ταπεινές φιλολογικές γνώσεις και με τη βοήθεια του διαπρεπούς  αείμνηστου John Chadwick, ο οποίος ήταν  καθηγητής της ελληνικής γλώσσας  στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και στενός συνεργάτης  του Michael Ventris στην αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β΄, προσπάθησα να σας βοηθήσω, χρησιμοποιώντας τη συμβατική παρουσίαση συλλαβογραμμάτων που παρουσιάζονται στην παραπάνω … «πινακίδα» για εκλογές και ελληνικό κόμμα.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Πρώτα παρουσιάζουμε στα ελληνικά τα αντίστοιχα συλλαβογράμματα της  παρατιθέμενης «πινακίδας» ως εξής (η κάθε λέξη συνοδευόταν με μια μικρή κάθετη γραμμή, αλλά για τεχνικούς λόγους βάζω κόμμα):

Πρώτη γραμμή:  πε-σε-φι-ζο-υ-με, ε-λε-νι-κε, λυ-σε

Για τη δεύτερη γραμμή απαντώνται δυσκολίες, καθώς  δύο  συλλαβάρια, δηλαδή αυτό που μοιάζει  με  το  σημερινό ελληνικό Τ  και το άλλο με  … ψαροκόκαλο δεν υπάρχουν (όπως διαπιστώνεται από το παρατιθέμενο  Συλλαβάριο του John Chadwick ή είναι … «αταύτιστα» ή άγνωστα στην ταπεινότητά μου. Πάντως, η  δεύτερη γραμμή (ελλειπτικά ή υπό επιφύλαξη) έχει ως εξής:

γι-α, …, δι-κε-μα/ε-λα-δα

Αυτά. Ες αύριον ίσως έχουμε και άλλες «αποκαλύψεις» και για τον… «Μεσαίωνα».

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024