Έγινε κι αυτό! Μάθαμε κι αυτό! Δηλαδή ότι στη μυκηναϊκή εποχή λειτουργούσαν … σημερινά ελληνικά κόμματα, τα οποία προσκαλούσαν  τους … Μυκηναίους να τα ψηφίσουν με ανακοινώσεις που ήταν γραμμένες με το συλλαβάριο της Γραμμικής Γραφής Β΄. Πάντως, οι ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν μιαν άλλη «αποκάλυψη» ότι ο αρχηγός του κόμματος, που «αναγράφεται» σε μυκηναϊκή πινακίδα είναι  με … βυζαντινό … αλφάβητο!!!

Οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι όλα αυτά γίνονταν στον μυκηναϊκό κόσμο  πριν από τρεισήμιση  … χιλιετίας και με … «τεχνητή υποτιμητική  νοημοσύνη»  στην Ελλάδα στις εκλογές του 2023!  Άλλωστε, στην ίδια πινακίδα αναφέρεται για πρώτη φορά (άλλη αποκάλυψη!!!) η  χώρα μας ως .. «ε-λα-δα» ή «ε-λα-ντα»!!!

Το κακό είναι ότι στην παρουσιαζόμενη  στην «πινακίδα» χώρα μας ως «ε-λα-ντα» οι σημερινοί κάτοικοι δεν ξέρουν γκρι … μυκηναϊκά (εδώ που τα λέμε ούτε … νεοελληνικά!!!), οπότε επιστρατεύοντας τις ολίγες ταπεινές φιλολογικές γνώσεις και με τη βοήθεια του διαπρεπούς  αείμνηστου John Chadwick, ο οποίος ήταν  καθηγητής της ελληνικής γλώσσας  στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και στενός συνεργάτης  του Michael Ventris στην αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β΄, προσπάθησα να σας βοηθήσω, χρησιμοποιώντας τη συμβατική παρουσίαση συλλαβογραμμάτων που παρουσιάζονται στην παραπάνω … «πινακίδα» για εκλογές και ελληνικό κόμμα.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Πρώτα παρουσιάζουμε στα ελληνικά τα αντίστοιχα συλλαβογράμματα της  παρατιθέμενης «πινακίδας» ως εξής (η κάθε λέξη συνοδευόταν με μια μικρή κάθετη γραμμή, αλλά για τεχνικούς λόγους βάζω κόμμα):

Πρώτη γραμμή:  πε-σε-φι-ζο-υ-με, ε-λε-νι-κε, λυ-σε

Για τη δεύτερη γραμμή απαντώνται δυσκολίες, καθώς  δύο  συλλαβάρια, δηλαδή αυτό που μοιάζει  με  το  σημερινό ελληνικό Τ  και το άλλο με  … ψαροκόκαλο δεν υπάρχουν (όπως διαπιστώνεται από το παρατιθέμενο  Συλλαβάριο του John Chadwick ή είναι … «αταύτιστα» ή άγνωστα στην ταπεινότητά μου. Πάντως, η  δεύτερη γραμμή (ελλειπτικά ή υπό επιφύλαξη) έχει ως εξής:

γι-α, …, δι-κε-μα/ε-λα-δα

Αυτά. Ες αύριον ίσως έχουμε και άλλες «αποκαλύψεις» και για τον… «Μεσαίωνα».