Ο Ντρέιμον Γκριν ανέλυσε το «Spanoulis Action» με το οποίο οι Νάγκετς νίκησαν τους Λέικερς (vids)
Η ανάλυση του Ντρέιμοντ Γκριν για το παιχνίδι των Νάγκετς με τους Λέικερς περιείχε ειδική αναφορά στο «Spanoulis Action» το οποίο χρησιμοποίησε το Ντένβερ για να κάνει τη μεγάλη ζημιά στην ομάδα του ΛεΜπρόν.
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Το πόσο σπουδαίος υπήρξε ο Βασίλης Σπανούλης, όχι μόνο για το ελληνικό, αλλά το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ γενικότερα είναι ήδη γνωστό. Ο θρύλος του Ολυμπιακού άφησε το αποτύπωμά του στο άθλημα μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού του και η απόλυτη επιβεβαίωση αυτού είναι πως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά plays που χρησιμοποιούσε όταν έπαιζε έχει πάρει το όνομά του.
Το συγκεκριμένο σύστημα λοιπόν, με την ονομασία «Spanoulis Action», υιοθετήθηκε από αρκετούς προπονητές ανά την Ευρώπη, ενώ δεν άργησε να φτάσει και στο NBA, όπου και χρησιμοποιήθηκε αρχικά από Κουίν Σνάιντερ, τεχνικός τότε των Γιούτα Τζαζ.
Το σύστημα αυτό λοιπόν χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, με τους Ντένβερ Νάγκετς να το έχουν σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι τους. Και αυτό ήταν που τους βοήθησε να κυριαρχήσουν απέναντι στους Λέικερς στο Game 1 των τελικών της Δύσης, όπως τόνισε ο Ντρέιμοντ Γκριν.
Στο podcast που έχει ο σταρ των απερχόμενων πρωταθλητών Γουόριορς, εξήγησε τον τρόπο που η ομάδα του Γιόκιτς έκανε το 1-0 σειρά, κάνοντας εκτενή αναφορά στο «Spanoulis Action». Αφού έκανε ειδική αναφορά στον θρύλο, όπως τον αποκάλεσε, Βασίλη Σπανούλη και στην καριέρα του, εξήγησε πως λειτουργεί το play και πως το χρησιμοποιούν οι Νάγκετς.
Πως έχει το Spanoulis Action: Ο εκάστοτε πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού έπαιρνε σκριν από τον σέντερ στην κορυφή αφήνοντάς του την μπάλα, ενώ την ίδια ώρα, ο Σπανούλης βρισκόταν στη μία γωνία και ξεκινούσε κάνοντας μια κίνηση σαν «Γ» (κάθετη κίνηση από την baseline προς την κορυφή του τριπόντου). Εκεί έπαιρνε αμέσως την μπάλα από τον σέντερ που περίμενε από το ξεκίνημα και αποφάσιζε, συνήθως εκτελώντας για τρεις από την κορυφή, ή πασάροντας την κατάλληλη στιγμή εκεί που έπρεπε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις