Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
O πιο… ξενέρωτος τελικός ever και το ρεκόρ του Μπαλτάκου

O πιο… ξενέρωτος τελικός ever και το ρεκόρ του Μπαλτάκου

Είναι σίγουρο ότι το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαϊου θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές

Το ξέραμε ότι ο προσεχής τελικός του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί μεταξύ συγγενών και φίλων. Αλλωστε ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα έδινε το Πανθεσσαλικό με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων.

Τα γεγονότα του 2017 με τους θερμόαιμους των δύο Δικεφάλων να δέρνονται αλύπητα επί ώρα στην πεζογέφυρα του γηπέδου χάραξε πολλές ανεξίτηλες αναμνήσεις στο μυαλό των φιλάθλων και των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και είναι εύλογο ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος να επιθυμεί να προστατέψει την πόλη του, εμποδίζοντας τις ορδές των οπαδών να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Είναι και τεταμένες οι σχέσεις των δύο ομάδων, οπότε η διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών, ήταν μονόδρομος.

Ωστόσο,  επειδή είμαστε λαός του ύψους ή του βάθους, φτάσαμε στο αντίθετο άκρο και όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, ο τελικός θα διεξαχθεί με την παρουσία 110 ατόμων. Ούτε ένας παραπάνω…

Είναι σίγουρο ότι το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαϊου θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές, με τους παίκτες της μίας εκ των φιναλίστ να σηκώνουν την κούπα και να ακούγονται μόνο οι κραυγές τους στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο, την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος θα μοιράζει συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διεξαγωγή του τελικού.

Θα μείνει όμως, στην ιστορία ως ο πιο ξενέρωτος τελικός στην ιστορία της διοργάνωσης, προσθέτοντας ένα ακόμα μετάλλιο αποτυχίας στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος αφού περιέφερε τον αγώνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, κατέληξε να τον κάνει στο άδειο Πανθεσσαλικό, τηρώντας και καλά την προκήρυξη του Κυπέλλου.

Κανείς δεν επιθυμεί επεισόδια και η απόφαση να μην γίνει το ματς παρουσία οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, παρότι χαλάει την ομορφιά του ποδοσφαίρου, είναι σωστή και επιβεβλημένη. Οσο συνεχίζονται οι χουλιγκανικές συμπεριφορές και υπάρχουν οπαδοί που πάνε σε γήπεδο για να τα σπάσουν, η είσοδος τους σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας πρέπει να εμποδίζεται.

Άλλο αυτό, όμως και άλλο να διοργανώνεις το ματς της χρονιάς, μπροστά σε μία μια χούφτα ανθρώπους  που είναι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ή των δύο φιναλίστ.

Θα μπορούσε κάλλιστα ο τελικός να γίνει με μαθητές δημοτικού ή με μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών από όλη τη Μαγνησία. Θα ήταν όμορφο να δώσεις την ευκαιρία σε μικρούς επίδοξους ποδοσφαιριστές, να δουν από κοντά σπουδαίους παίκτες και να παρακολουθήσουν ένα ματς υψηλού επιπέδου, αποκομίζοντας εμπειρίες που θα τους βοηθούσαν στην ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, η ΕΠΟ ούτε αυτό δεν μπορεί να καταφέρει και προκειμένου να έχει την ησυχία της και να μην την κράζει το πανελλήνιο για οτιδήποτε ευτράπελο σημειωθεί, συμφώνησε στην εύκολη λύση. Τελικός 110 ατόμων, δημιουργώντας αναμφίβολα παγκόσμιο ρεκόρ στην μικρότερη παρουσία κόσμου σε τελικό Κυπέλλου.

Ένα ακόμη ρεκόρ για τη διοίκηση του Μπαλτάκου.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024