Κωδικός «σταματήστε τον Τζέιμς»
Ο... παλιόφιλος Μάικ Τζέιμς είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της Μονακό
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Οι κόκκοι της κλεψύδρας πέφτουν. Ο χρόνος κυλά. Τελειώνει. Πλησιάζει το τζάμπολ για το final-4 της Ευρωλίγκας και στο μυαλό αρκετών γυροφέρνει η εξής απορία: θα καταφέρει να σταματήσει ο Ολυμπιακός τον Μάικ Τζέιμς; Τον …παλιόφιλο, γιατί τέτοιος είναι ο αμερικανός γκαρντ , αυτός που συχνά πυκνά μπλέκεται στα ερυθρόλευκα πόδια!
Ο Τζέιμς, για να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω, προέκυψε στα μέρη μας το ’14. Τον ανακάλυψε ο Μιχάλης Κουταλιανός και τον πήρε στον Κολοσσό, όταν όμως αποχώρησε ο κόουτς, ο Τζέιμς λες και εξελίχθηκε παραπάνω, υπό την στιβαρή καθοδήγηση του Αρη Λυκογιάννη που γουστάρει παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Ένα μήνα έμειναν μαζί, μετά ο Τζέιμς κίνησε για άλλες (ισπανικές) πολιτείες αλλά η επανεκκίνηση ήδη είχε γίνει: θύμιζε μυδράλιο με τους 21 πόντους κατά μέσο όρο. Μετά, επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά η Ρόδος ήταν μικρή για να τον χωρέσει και την έβλεπε μόνον ως τόπο …διακοπών. Εντάχθηκε στον ΠΑΟ και είχε τα πάνω και τα κάτω η καριέρα του. Μαζί με εκρήξεις- όχι μόνον αγωνιστικές.
Θα μπορούσε δε κάποιος να υποστηρίξει, πως αν ήταν ήρεμος ο Τζέιμς, τότε μπορεί να έφτανε παραπάνω στην καριέρα του. Αλλά τότε δεν θα τον έλεγαν …Τζέιμς! Τώρα, βαδίζοντας στα 33 του χρόνια, εξακολουθεί να μη βάζει νερό στο (αγωνιστικό ) κρασί του αλλά και πάλι επιλέχθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της εφετινής Ευρωλίγκας. Δεν τα πήγε και άσχημα…
Τι δείχνουν τα στατιστικά
Τι κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό αυτός ο χαρισματικός σούτινγκ γκαρντ; Ας τα δούμε αναλυτικά.
Την περασμένη σεζόν και στην επική σειρά των play offs με το τελικό 3-2 του Ολυμπιακού που τον έφερε στο Βελιγράδι για την τελική φάση της διοργάνωσης, είχαμε τα εξής:
Στο 71-54 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ο Τζέιμς έμεινε στο 10 πόντους με μόλις 2/7 τρίποντα.
Όταν έκανε break η Μονακό και έφυγε με το 96-72 από τον Πειραιά, ο παίκτης εκτοξεύτηκε φτάνοντας τους 23 με 5/8 τρίποντα.
Στο Πριγκηπάτο και στο 1-2 (83-87), είχε 13 και το τραγικό 1/6 τρίποντα.
Αμέσως μετά «απάντηση», 18 πόντοι και 78-77 (2-2 η σειρά).
Και στο ΣΕΦ, ναι μεν υψηλό σκορ ο παίκτης (24), αλλά ήττα της Μονακό με 88-94 και ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι.
Την εφετινή περίοδο, ο Μάικ Τζέιμς βγήκε νικητής σε δύο αναμετρήσεις με την ομάδα του Μπαρτζώκα. Εφυγε χαμογελαστός από το ΣΕΦ (81-76) έχοντας σκοράρει 20 πόντους και εντός έδρας ήρθε το 64-60 με δικούς του 19 πόντους και 4/9 τρίποντα.
Κοντολογίς, όταν ο Τζέιμς «ανεβάζει το σκορ», τότε ευνοείται η Μονακό και δημιουργείται πρόβλημα στον αντίπαλο. Εν προκειμένω στον Ολυμπιακό. Θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ πως ο παίκτης πρέπει να μείνει χαμηλά, αν φυσικά οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Και για να ειπωθεί η αλήθεια, μπροστά του ο Μπαρτζώκας έχει μια πρόκληση τύπου …Ντόρσεϊ: δηλαδή, έναν σεσημασμένο σκόρερ, ικανό να διαλύσει κάθε άμυνα, να δώσει ρυθμό και ηθικό στην ομάδα του με απανωτούς πόντους, αλλά παράλληλα και έναν παίκτη που αρέσκεται να βγαίνει από τα συστήματα, να μην τα ακολουθεί στο 100% και εν τέλει να λειτουργεί πολλές φορές με το ένστικτό του. Όπως ο «καλός» Τάϊλερ Ντόρσεϊ. Ποιος θα βγει νικητής στη μονομαχία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις