Από τα δεδομένα των παγίδων σε μηλιές στις περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας η πτήση του εντόμου καρπόκαψα εμφανίζει σημαντική αύξηση των συλλήψεων, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου.

Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας, υπολογίζεται ότι το χρονικό διάστημα 18-22 Μαΐου υπάρχουν συνεχόμενες ωοτοκίες και αντίστοιχα το χρονικό διάστημα 26-30 Μαΐου θα υπάρχουν συνεχόμενες εκκολάψεις των νεαρών προνυμφών.

Η επέμβαση για την καρπόκαψα καταπολεμά και τις νάρκες (Phyllonorycter blancardella και Phyllonorycter corylifoliella, Lepidoptera: Gracillariidae).

Ο αριθμός των συλλήψεων των αρσενικών εντόμων που παρουσιάζονται στα γραφήματα προέρχεται από μία αντιπροσωπευτική παγίδα του δικτύου, για κάθε περιοχή (η ίδια από την αρχή του έτους), ώστε να δίνει την τάση της πορείας του πληθυσμού όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα. Δεν επιλέγονται παγίδες με σημαντικά χαμηλές συλλήψεις και ούτε κατ’ ανάγκη αυτές με τις υψηλότερες. Επίσης, εξαιρούνται οι παγίδες με μηδενικές ή ελάχιστες συλλήψεις ως μη αντιπροσωπευτικές.

Να σημειωθεί ότι το δελτίο παρέχει μια τάση της πορείας των πληθυσμών των εντόμων, η οποία δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική για κάθε αγροτεμάχιο. Οι παραγωγοί, προκειμένου να πάρουν την απόφαση επέμβασης ή όχι και πότε, καλούνται να λαμβάνουν υπόψη τους τις δικές τους παρατηρήσεις και το ιστορικό του κάθε οπωρώνα.