Μια… ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από έντεκα χρόνια είναι η Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, αλλά εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή, έκαναν πάρτι στο δεύτερο επικρατώντας με 3-0. Πλέον είναι στο +2 από την Μπάγερν Μονάχου κι εφόσον νικήσουν την τελευταία αγωνιστική τη Μάιντζ, θα κατακτήσουν τον τίτλο.

Στο 38′ ο Ουντουοκάι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κι όλα έγιναν πιο απλά για τους «κιτρινόμαυρους» που έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έβρισκαν στόχο. Στο 59′ και στο 84′ ο Αλέ πέτυχε δύο γκολ «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς και το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Μπραντ στις καθυστερήσεις.

Άουγκσμπουργκ: Κούμπεκ, Βέιγκα, Γκοουβελέου, Ουντουοκάι, Ένχελς, Ντορς, Ρεχμπετσάι (62′ Καρντόνα), Πέντερσεν (46′ Κολίνα), Γεμπόα (40′ Μπάουερ), Μπέλχο (61′ Μπερίσα), Ντεμίροβιτς (84′ Μάιερ)

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Βολφ, Ζίλε, Χούμελς (90’+1′ Σλότερμπεκ), Ριέρσον, Μπραντ, Τσαν, Γκερέιρο (80′ Ρόις), Μάλεν (90’+2′ Ρέινα), Αλέ, Αντεγέμι (72′ Οζτσάν)