Κατεχόμενα: Οι Ισραηλινοί αγοράζουν γη – «Σιγά σιγά θα αφανιστούμε»
Ισραηλινοί αγοράζουν τις περιουσίες μας με τίτλο ιδιοκτησίας, αναφέρεται σε άρθρο τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, και τονίζεται ότι «αυτό που μας φοβίζει δεν είναι η πώληση διαμερισμάτων, είναι η πώληση γης».
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
«Οι ισραηλινοί αγοράζουν γη και όχι κτίρια»: Κάτω από αυτό τον τίτλο, ο Ερτσίν Σάχμαραν γράφει στην τουρκοκυπριακή Kıbrıs Postası για την ανησυχία που εξέφρασε ο επιχειρηματίας Ρεντίφ Νουρέλ σε σχέση με τις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα σε αλλοδαπούς.
Θ’ αφανιστούμε
Μιλώντας στην Kıbrıs Postası TV, ο Νουρέλ είπε και τα εξής για το θέμα: «Συμβαίνουν κάποια πράγματα σ’ αυτή την χώρα και εμείς δεν τα αντιλαμβανόμαστε καν. Υπάρχουν πολλές πωλήσεις σε αλλοδαπούς και αυτό που μας φοβίζει δεν είναι η πώληση διαμερισμάτων, είναι η πώληση γης.
Εγώ και πολλοί φίλοι εργολάβοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την κατάσταση, διότι σιγά σιγά θ’ αφανιστούμε.
Ισραηλινοί αγοράζουν τις περιουσίες μας με τίτλο ιδιοκτησίας. Οι πωλήσεις γίνονται μέσω εταιρειών. Και οι ιδιοκτήτες των εταιρειών είναι αδελφοί μας που έχουν διατελέσει υπουργοί και βρίσκονται ακόμα στην πολιτική. Οι εταιρείες και το 51% ντόπιος συνέταιρος είναι για το θεαθήναι».
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές πωλήσεις περιουσιών ειδικά στην περιοχή του Τρικώμου και ότι «γίνονται σοβαρές πωλήσεις» γης σε αλλοδαπούς.
Ακρίβεια και ρουσφέτια
Σημειώνει ακόμα ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει σε απίστευτα ψηλά επίπεδα και οι «πολίτες της ΤΔΒΚ» είναι αδύνατον να αποκτήσουν περιουσία σε τέτοιες τιμές.
«Υπάρχουν κάποιοι που έρχονται από το εξωτερικό και αγοράζουν γη παράλληλα μ’ εκείνους που αγοράζουν κατοικία. […] Και άλλος ένας ισχυρισμός και πάλι είναι το θέμα του ότι δεν γίνονται δουλειές χωρίς ρουσφέτι στο δημόσιο. Μετατράπηκε και αυτό σε ταμπού», προσθέτει ο Σαχμαράν.
Πηγή: sigmalive.com
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις