Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα: Οι Ισραηλινοί αγοράζουν γη - «Σιγά σιγά θα αφανιστούμε»

Κατεχόμενα: Οι Ισραηλινοί αγοράζουν γη – «Σιγά σιγά θα αφανιστούμε»

Ισραηλινοί αγοράζουν τις περιουσίες μας με τίτλο ιδιοκτησίας, αναφέρεται σε άρθρο τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, και τονίζεται ότι «αυτό που μας φοβίζει δεν είναι η πώληση διαμερισμάτων, είναι η πώληση γης».

«Οι ισραηλινοί αγοράζουν γη και όχι κτίρια»: Κάτω από αυτό τον τίτλο, ο Ερτσίν Σάχμαραν γράφει στην τουρκοκυπριακή Kıbrıs Postası για την ανησυχία που εξέφρασε ο επιχειρηματίας Ρεντίφ Νουρέλ σε σχέση με τις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα σε αλλοδαπούς.

Θ’ αφανιστούμε

Μιλώντας στην Kıbrıs Postası TV, ο Νουρέλ είπε και τα εξής για το θέμα: «Συμβαίνουν κάποια πράγματα σ’ αυτή την χώρα και εμείς δεν τα αντιλαμβανόμαστε καν. Υπάρχουν πολλές πωλήσεις σε αλλοδαπούς και αυτό που μας φοβίζει δεν είναι η πώληση διαμερισμάτων, είναι η πώληση γης.

Εγώ και πολλοί φίλοι εργολάβοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την κατάσταση, διότι σιγά σιγά θ’ αφανιστούμε.

Ισραηλινοί αγοράζουν τις περιουσίες μας με τίτλο ιδιοκτησίας. Οι πωλήσεις γίνονται μέσω εταιρειών. Και οι ιδιοκτήτες των εταιρειών είναι αδελφοί μας που έχουν διατελέσει υπουργοί και βρίσκονται ακόμα στην πολιτική. Οι εταιρείες και το 51% ντόπιος συνέταιρος είναι για το θεαθήναι».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές πωλήσεις περιουσιών ειδικά στην περιοχή του Τρικώμου και ότι «γίνονται σοβαρές πωλήσεις» γης σε αλλοδαπούς.

 Ακρίβεια και ρουσφέτια

Σημειώνει ακόμα ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει σε απίστευτα ψηλά επίπεδα και οι «πολίτες της ΤΔΒΚ» είναι αδύνατον να αποκτήσουν περιουσία σε τέτοιες τιμές.

«Υπάρχουν κάποιοι που έρχονται από το εξωτερικό και αγοράζουν γη παράλληλα μ’ εκείνους που αγοράζουν κατοικία. […] Και άλλος ένας ισχυρισμός και πάλι είναι το θέμα του ότι δεν γίνονται δουλειές χωρίς ρουσφέτι στο δημόσιο. Μετατράπηκε και αυτό σε ταμπού», προσθέτει ο Σαχμαράν.

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024