Tι έκαναν στις εκλογές οι άνθρωποι του αθλητισμού
Ποιοι εξελέγησαν και ποιοι έμειναν εκτός
- Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Χτύπησε τη γυναίκα του και την έσερνε με το αυτοκίνητο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
- Όταν ο μισθός δεν φτάνει – Ακρίβεια και φόροι ροκανίζουν το εισόδημα
Πολλοί ήταν οι υποψήφιοι από τον αθλητικό χώρο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε όλα τα πολιτικά κόμματα, με κάποιους από αυτούς να εκλέγονται πανηγυρικά αλλά τους περισσότερους να μην εξαργυρώνουν την αναγνωρισιμότητα τους.
Ποιοι εκλέγονται
Στη Νέα Δημοκρατία, πανηγυρική επανεκλογή για τον Βασίλη Κικίλια στην Α’ Αθηνών με τον υπουργό Τουρισμού και πρώην διεθνή παίκτη μπάσκετ, να παίρνει την 2η θέση με περισσότερους από 44.000 ψήφους. Εκλογή και για τη Μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου που ήταν στην 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στην πρώτη της υποψηφιότητα σε εκλογές.
Πρώην άλτρια του μήκους η Αννα Καραμανλή, εξελέγη και τώρα με τη Νέα Δημοκρατία, στην 8η θέση του ψηφοδελτίου του Νότιου Τομέα, συνεχίζοντας την παρουσία της στα κοινοβουλευτικά έδρανα από το 2012.
Από το αθλητικό ρεπορτάζ προέρχεται και η δημοσιογράφος Αρια Αγάτσα η οποία ήταν 7η στο Βόρειο Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία με 13.300 σταυρούς. Είχε εκλεγεί και παλιότερα βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Βοιωτίας.
Εκτός Κοινοβουλίου
Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα που δεν κατάφερε να εκλεγεί είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης που ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων, αλλά έμεινε αρκετά χαμηλά.
Ο συμπαίκτης του στο Euro Βασίλης Τσιάρτας ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Εθνικής Δημιουργίας των Τζήμερου και Κρανιδιώτη, αλλά το κόμμα έμεινε στο χαμηλό ποσοστό του 0,81 % και δεν μπήκε στη Βουλή.
Ο πρώην τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης επίσης δεν εκλέχθηκε, αλλά ήταν κάτι που το γνώριζε καθώς ήταν σε χαμηλή θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε καμία πιθανότητα. Ενας άλλος τερματοφύλακας, ο Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης τα πήγε αρκετά καλά με την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Ηλείας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς το κόμμα του δεν έβγαλε βουλευτή στο Νομό.
Με το Κομμουνιστικό Κόμμα έβαλε υποψηφιότητα στο Βόρειο Τομέα και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά και ήταν τρίτος με περισσότερους από 5.100 σταυρούς, αλλά το ΚΚΕ βγάζει δύο βουλευτές στον Τομέα αυτό.
Αξιόλογη παρουσία και από την Βίκυ Μανιάτη, προπονήτρια στίβου, στην Α’ Αθηνών με το ΚΚΕ αλλά χωρίς να παίρνει την είσοδο για τη Βουλή. Τέταρτη θέση για τον πρώτη διεθνή διαιτητή Βασίλη Νικάκη στην Αιτωλοακαρνανία με το ΚΚΕ αλλά μόνο ο πρώτος εξελέγη βουλευτής.
Ενας άλλος πρώην διαιτητής, ο Πέτρος Κωνσταντινέας που είχε εκλεγεί το 2015, ήταν και πάλι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία αλλά έμεινε στην 4η θέση με το κόμμα του να έχει έναν μόνο εκπρόσωπο στη Βουλή από το Νομό.
Από το χώρο του ποδοσφαίρου ο Θανάσης Δημόπουλος που πέρασε από τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, έβαλε υποψηφιότητα με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στο Νομό Ηλείας αλλά έμεινε στην 4η θέση με 815 σταυρούς.
Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΜΕΡΑ25 ήταν η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά το κόμμα του Βαρουφάκη δεν συγκέντρωσε το 3% για να μπει στη Βουλή.
Οι 6700 σταυροί της πρώην κολυμβήτριας Ελένης Αυλωνίτου δεν ήταν αρκετοί για να της δώσουν μία θέση στη Βουλή, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα και να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα που ήταν το 2015.
Τέλος ο ιδιαίτερα γνωστός αθλητικός συντάκτης Βασίλης Σκουντής, πήρε τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ρεθύμνου αλλά εξελέγη μόνος ένας από το κόμμα του.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις