Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποφάσισε να κρατήσει τελικά την έδρα της Φθιώτιδας. Ως γνωστόν, οι επικεφαλής των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες και παίρνουν υποχρεωτικά σταυρούς από όλα τα ψηφοδέλτια που πέφτουν στην κάλπη υπέρ του κόμματος.
Το ίδιο ισχύει στις εκλογικές περιφέρειες όπου είναι υποψήφιοι βουλευτές όσοι έχουν διατελέσει Πρωθυπουργοί. Ο κ. Κουτσούμπας, λοιπόν, επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στην Α’ Θεσσαλονίκης και στην Φθιώτιδα, η οποία είναι ο τόπος καταγωγής του. Σύμφωνα δε με τα αποτελέσματα, και στις τρεις περιφέρειες το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή.
Τι σημαίνει η επιλογή περιφέρειας – Ποια στελέχη εκλέγονται
Εφόσον ο κ. Κουτσούμπας κρατά την έδρα του τόπου καταγωγής του, αυτό σημαίνει ότι στην Φθιώτιδα, θα παραμείνει πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΚΚΕ ο κ.Κωνσταντίνος Μπασδέκης. Σε ότι αφορά τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, εκτός της κ. Αφροδίτης Κτενά που πλέον κατατάσσεται πρώτη, βουλευτής του ΚΚΕ θα είναι η Έρη Ρίτσου, κόρη του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.
Τέλος, στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου το ΚΚΕ κατέλαβε 1 έδρα, βουλευτής θα είναι ο Ιωάννης Δελής.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.