Η 2η πτήση του εντόμου Καρπόκαψα στις 22-24 Μαΐου ξεκίνησε σε καλλιέργειες δαμασκηνιάς στις περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας, σύμφωνα με τα δεδομένα του δικτύου των παγίδων.
Εάν έχει γίνει πρόσφατα επέμβαση για την καρπόκαψα της μηλιάς καλύπτει και την καρπόκαψα της δαμασκηνιάς.
Η έναρξη των ωοτοκιών υπολογίζονται το χρονικό διάστημα 31 Απριλίου – 3 Μαΐου.
Η έναρξη των εκκολάψεων (παρουσία των νεαρών προνυμφών) υπολογίζονται το χρονικό διάστημα 3-5.
Τα θερμοκρασιακά δεδομένα υπολογισμού των ωοτοκιών και των εκκολάψεων των αυγών προέρχονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της Βέροιας, της Νάουσας και της Σκύδρας.
Κατάλληλος χρόνος επέμβασης ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο):
2-4 Ιουνίου για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα με εφαρμογή κατά την εναπόθεση των ωών
5-7 Ιουνίου για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που στοχεύουν στις νεαρές προνύμφες
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.