Το πρωτάθλημα Ελβετίας έφτασε στο τέλος του με την ολοκλήρωση των playoffs και ο Ολυμπιακός έμαθε οριστικά την πιθανή του αντίπαλο από τη συγκεκριμένη χώρα, στην κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Μετά από μια μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, ανάμεσα σε Σερβέτ, Λουγκάνο και Λουκέρνη, τελικά την τελευταία αγωνιστική, η Σερβέτ νίκησε με 1-0 την Λουκέρνη και κατέλαβε τη θέση με 58 βαθμούς, αφήνοντας τη Λουγκάνο έναν πιο πίσω.

Το εισιτήριο που παίρνει η Σερβέτ από το ελβετικό πρωτάθλημα είναι εκείνο του 2ου προκριματικού του Champions League, στον γύρο όπου βρίσκεται κι ο Παναθηναϊκός και εφόσον αποκλειστεί θα αγωνιστεί ως ανίσχυρη στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα παίξει ο Ολυμπιακός ως ισχυρός. Συνεπώς είναι η πρώτη πιθανή αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Σερβέτ θα αντιμετωπίσει στον Β’ προκριματικό του Champions League την δευτεραθλήτρια Βελγίου (Άντβερπ ή Ουνιόν ή Γκενκ) και τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας (Ντνίπρο ή Ζόρια).

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στις 10 και 17/8 (κλήρωση στις 24 Ιουλίου) ενώ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ανέβει στα πλεϊ οφ του Europa αν πάρει τον φετινό τίτλο η Ρόμα και παράλληλα προλάβει 5η ή 6η θέση στη Serie Α.