Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πόλεμος των drones

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πόλεμος των drones

H Ρωσία επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αεροπορικών επιθέσεων με drones, με στόχο την εξάντληση των ουκρανικών πυρομαχικών αεράμυνας.

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει, η κατάλληλη απάντηση είναι το γοργόν και χάριν έχει. Και κάπως έτσι χάθηκε η ευκαιρία για την περιβόητη εαρινή αντεπίθεση της Ουκρανίας, που έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να βγει για τα καλά μπροστά.

Η χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones εναντίον του Κίεβου, την ώρα που η ουκρανική πρωτεύουσα ετοιμαζόταν να εορτάσει τα φετινά γενέθλια της ίδρυσής της πριν από 1541 χρόνια. Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχους του ουκρανικού στρατού, σχεδόν όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής καταρρίφθηκαν πάραυτα, ενώ το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της πρωτεύουσας από την αρχή της εισβολής» των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση αυτή «διεξήχθη σε αρκετά κύματα και ότι ο συναγερμός που κηρύχθηκε διήρκεσε για πάνω από 5 ώρες!».

«Σήμερα ο εχθρός αποφάσισε να ‘συγχαρεί’ τους κατοίκους της πρωτεύουσας για την Ημέρα του Κιέβου με τη βοήθεια των φονικών του μη επανδρωμένων αεροσκαφών», σημείωσαν επίσης ειρωνικά οι περιφερειακές αρχές, αναφερόμενες στη γιορτή σήμερα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στρατιωτικές εκτιμήσεις

Κι ενώ οι Ουκρανοί διατείνονται ότι οι Ρώσοι φαίνεται να αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν τη σταθερά βελτιωμένη αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αεροπορικών επιθέσεων με φθηνά ιρανικά drones, με στόχο την εξάντληση των ουκρανικών πυρομαχικών αεράμυνας, γράφει ο Guardian.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 14η ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κιέβου από τις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές.

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία κατέρριψε drones, την ώρα που προσέγγιζαν το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στην περιφέρεια της Κρασνοντάρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Να σημειωθεί ότι το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους και των εδαφών που ελέγχουν οι Ρώσοι στην επικράτειά της.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσιίσκ της Μαύρης Θάλασσας, με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, έχει δεχθεί επίθεση αρκετές φορές αυτόν τον μήνα.

Sports in

«Ξεσάλωσε» ο Γιόκιτς σε γάμο συμπαίκτη του – Χόρευε με ανοιχτό πουκάμισο (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει δείξει πολλές φορές τις αρετές του και στον χορό. Και στον γάμο του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς του έδωσε να καταλάβει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024