Βενετία: Τα νερά στο Μεγάλο Κανάλι έγιναν πράσινα
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής γονδολιέρηδες και τουρίστες στη Βενετία καθώς το νερό στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο έγινε πράσινο.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την προέλευση του φωσφορίζοντος πράσινου υγρού με το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει να είναι πως πρόκειται για ακτιβιστές για το κλίμα, όπως είχε συμβεί και στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης όταν είχαν βάψει το νερό της μαύρο χρησιμοποιώντας αραιωμένο κάρβουνο.
Πάντως, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις καμία ομάδα ακτιβιστών δεν πήρε την ευθύνη για ό,τι συνέβη στη Βενετία.
Σε φωτογραφίες διακρίνονται οι γονδολιέρηδες να κωπηλατούν στα πράσινα νερά ενώ οι τουρίστες τραβούσαν φωτογραφίες από αυτό το περίεργο θέαμα.
Το πράσινο χρώμα εντόπισαν πρώτοι ντόπιοι κάτοικοι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της περιφέρειας του Βένετο, Λούκα Ζάια. «Ο νομάρχης κάλεσε μία επείγουσα συνάντηση με την αστυνομία για να διερευνηθεί η προέλευση του υγρού», προσέθεσε.
🟢🟢🟢 Stamattina nel #CanalGrande di #Venezia è apparsa una chiazza di liquido verde fosforescente, segnalata da alcuni residenti all’altezza del Ponte di Rialto.
Il prefetto ha convocato una riunione urgente con le forze di polizia per approfondire l’origine del liquido. pic.twitter.com/te0JVCfodQ
— Luca Zaia (@zaiapresidente) May 28, 2023
Η Πυροσβεστική συνδράμει στις ενέργειες της περιφερειακής υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος η οποία έλαβε δείγμα από το νερό για να διαπιστωθεί ποια είναι η ουσία που άλλαξε το νερό κι αν είναι τοξική.
Πότε είχε ξανασυμβεί και γιατί
Σύμφωνα με τον Guardian αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας γίνεται πράσινο. Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Νικολάς Γκαρθία Ουριμπούρου έβαψε τα νερά πράσινα με φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε σε ένα έργο προκειμένου να προωθήσει την οικολογική ευαισθητοποίηση.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις