Γιώργος Καραμίχος: Κατάθεση ψυχής για τη μάχη με τον καρκίνο και τις δύσκολες ώρες στην εντατική
«Το ανακάλυψα τυχαία...»
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- Τυχερά μου Χριστούγεννα: Για αυτά τα τρία ζώδια οι γιορτές θα είναι μέλι
Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» βρέθηκε ο Γιώργος Καραμίχος.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου και στους συνεργάτες της για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
«Οι ώρες στην εντατική ήταν πολύ αποκαλυπτική περίοδος»
Ο Γιώργος Καραμίχος είναι πλέον καλά στην υγεία του: «Είμαι πολύ καλά τώρα στην υγεία μου. Με ακούτε που έχω ένα άσθμα ακόμα γιατί ακόμα μεγαλώνει ο πνεύμονας. Διαγνώστηκα με καρκίνο μέσα Μαρτίου, πριν δύο μήνες. Έκανα την επέμβαση 24 Μαρτίου, στα γενέθλια της μητέρας μου. Πήγαν όλα πολύ καλά, είχα γύρω μου τους καλύτερους γιατρούς και ανθρώπους. Δεν μπήκα σε στάδιο χημειοθεραπειών γιατί το γονίδιο του καρκίνου που έχω, θεραπεύεται με στοχευμένη θεραπεία. Παίρνω κάποια χάπια, τα οποία είναι δυνατά».
Για το πώς ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο, ο ίδιος είπε: «Το ανακάλυψα τυχαία. Πήγαμε να κάνει εξετάσεις η κόρη μου γιατί μετά τον covid είχε κούραση. Έκανα και εγώ γιατί είχαμε περάσει covid, είχα κούραση και βήχα. Έκανα ακτινογραφία θώρακος, εκεί φάνηκε, να είναι καλά το team των γιατρών. Στην ίδια κλινική είχα ξανακάνει ακτινογραφία και δεν είχαν βρει τίποτα, αυτό βοήθησε λίγο. Ήμουν έτοιμος να ετοιμάσω τις βαλίτσες μου γιατί έφευγα για Αμερική. Κατέβασε τη μάσκα ο γιατρός και μου είπε «Πρέπει να κάνετε κι άλλες εξετάσεις». «Θα γυρίσω σε 15 μέρες» του είπα γιατί είχα γυρίσματα για μία ξένη σειρά και μου απάντησε «Σας περιμένει κάτω ο αξονικός τομογράφος τώρα». Μπήκαμε σε όλο αυτό και πήρα την απόφαση να μην το διακινδυνέψω. Μπορεί εάν περνούσαν μέρες τα πράγματα να ήταν διαφορετικά… Αν πήγαινα στην Αμερική και γυρνούσα μπορεί να μιλάγαμε για άλλη συνθήκη».
Ο Γιώργος Καραμίχος περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε μέσα στην εντατική: «Προφανώς αναθεώρησα κάποια πράγματα, καμία σχέση με την πίστη, δεν μου έλειπε η πίστη. Το αντίθετο, είμαι εύπιστος. Άλλαξε όλη μου η κοσμοθεωρία, καταρχάς μπαίνοντας στο νοσοκομείο, ειδικά οι ώρες που ήμουν στην εντατική μετά την επέμβαση. Ήμουν στην εντατική, δεν είχα το κινητό του μαζί, το είχε κρατήσει η κόρη μου, απαγορεύεται έτσι και αλλιώς. Είχα το ημερολόγιό μου και ένα βιβλίο του Πλάτωνα που διάβαζα, το είχα διαβάσει πρώτη φορά πριν από 25 χρόνια. Μετά κατέγραφα τα όνειρά μου, ήταν μία πολύ αποκαλυπτική περίοδος, αυτές οι ώρες. Δεν είναι ώρες, δεν μετριούνται με τον χρόνο των άλλων. Συνδέθηκα παραπάνω με το ζωώδες ένστικτο της προστασίας, της επιβίωσης, το να μην εκτίθεμαι σε καταστάσεις που δεν αισθάνομαι ότι δεν είναι καλές για μένα».
Ο Γιώργος Καραμίχος είχε περάσει μία κρίσιμη χρονιά πριν από τον καρκίνο: «Ήταν δύσκολη χρονιά η περσινή για προσωπικούς λόγους. Σε πολλούς τομείς αισθάνθηκα προδομένος και αδικημένος. Ο καρκίνος δεν προκαλείται από αυτό, δεν φταίει κανείς, δεν κατηγορώ κανέναν».
Ο Γιώργος Καραμίχος θέλησε σε εκείνο το σημείο να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα: «Θέλω να απενοχοποιηθεί η λέξη ‘καρκίνος’. Τον Γενάρη μου είχε γίνει πρόταση για να μιλήσω για τον καρκίνο του μαστού, με αφορμή ένα βιβλίο. Άντρες μιλούν για τον καρκίνο του μαστού, αυτό ήταν το θέμα. Συμφώνησα να είμαι στην εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο και τον Μάρτιο έγινε η δική μου διάγνωση. Όταν πήγα στην εκδήλωση, ενάμιση μήνα μετά την εγχείρηση, ξαφνικά άρχισα να ταυτίζομαι πολύ περισσότερο με τη συγκεκριμένη συνθήκη. Δύο γυναίκες στην εκδήλωση μου είπαν «Πείτε το με το όνομά του επιτέλους. Ντρέπονται όλοι να μου πουν τη λέξη καρκίνος». Εκείνη τη στιγμή μου ήρθε στο μυαλό ένα δημοσίευμα εφημερίδας που είχα δει όταν πέθανε η Φώφη Γεννηματά που έγραφε «Έφυγε η Φώφη Γεννηματά από την επάρατη νόσο». Και λέω «Αυτός που έχει καρκίνο είναι καταραμένος;»[…] Πολύ άνετα να μιλάμε, βοηθάμε κι τους επιστήμονες. Η πρόληψη είναι πάρα πολύ σημαντική».
Το γεγονός ότι διατηρεί το χαμόγελό του, δεν σημαίνει ότι δεν βιώνει δύσκολες στιγμές: «Δεν είναι εύκολο, χαμογελάω αλλά όπως καταλαβαίνεται περνάω πολλά νευρωτικά επεισόδια. Είμαι σπίτι και λέω «Γιατί;», μου βγήκαν πολλά συναισθήματα που δεν μου τα επέτρεπα πολύ εύκολα. Έβγαλα θυμό απέναντι σε κάποιες συνθήκες και καταστάσεις που εύκολα δεν θα τις παραδεχόμουν».
Δείτε όσα είπε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις