Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή μονάδας επεξεργασία αποβλήτων στη Νάξο

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή μονάδας επεξεργασία αποβλήτων στη Νάξο

Το έργο ξεπερνάει τα 17 εκατ. Ευρώ και θα χωροθετηθεί εντός του οικοπέδου του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Νάξου.

Δημοπρατείται η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) Υπολειμματικών Σύμμεικτων και Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή», ενέκρινε τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεση δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 17.445.868,04 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Σημειώνεται ότι κύριος του έργου είναι ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ενώ Φορέας κατασκευής και υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάσει Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Αποτελεί δε, περιβαλλοντικό έργο, με στόχο την ορθολογικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σύμφωνα με τον Περιφερειακό και Εθνικό σχεδιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) για την επεξεργασία με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση 5.300 τν/έτος υπολειμματικών σύμμεικτων από τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες καθώς και την κομποστοποίσηση σε διακριτή  γραμμή 850 τν/έτος χωριστά συλλεγέντων βιοαποβλήτων (τροφίμων και πρασίνων-κλαδεμάτων) από τη νήσο Νάξο.

Το έργο θα χωροθετηθεί εντός του οικοπέδου του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Νάξου, συνολικής έκτασης 170.000 m2 περίπου. Μετά την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας ο ΧΥΤΑ θα μετατραπεί σε ΧΥΤ Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) για τη διάθεση υπολειμματικών απορριμμάτων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε ογδόντα επτά (87) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι πρώτοι δεκαπέντε (15) μήνες αφορούν στην κατασκευή, την προμήθεια του εξοπλισμού και την 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία και οι επόμενοι εβδομήντα δύο (72) μήνες την κανονική λειτουργία του έργου

Sports in

Πρόκριση στα ημιτελικά της δίκωπου για Μπούρμπου-Αναστασιάδου

Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου προκρίθηκαν στα ημιτελικά της δίκωπου στην κωπηλασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024