Επιχείρηση «Χελωνονιντζάκι»: Οι αρχές εντόπισαν πάνω από 2.000 δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων
Πάνω από 2.000 δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων σε όλο τον κόσμο εντοπίστηκαν από την ελβετική αστυνομία.
Περισσότεροι από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων στα οποία συμπεριλαμβάνονται η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών, εντοπίστηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χελωνονιντζάκι» την οποία είχε ξεκινήσει μυστικά στο διαδίκτυο η ελβετική αστυνομία, όπως αποκάλυψε σήμερα.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2012 όταν η ελβετική αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα άτομο που κατοικούσε στο καντόνι του Άαργκαου διένεμε «παράνομο πορνογραφικό υλικό» με το ψευδώνυμο «Χελωνονιντζάκι» χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα GigaTribe, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων ανώνυμα.
Στη συνέχεια, μια έρευνα κατέστησε δυνατή τη σύλληψη, την ίδια χρονιά, του ατόμου αυτού που ήταν ένας 62χρονος Γερμανός και ο οποίος καταδικάστηκε το 2015, ανέφερε η καντονιακή αστυνομία του Άαργκαου στην ανακοίνωσή της.
Οι Ελβετοί αστυνομικοί είχαν τότε την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το προφίλ του για να αποκαλυφθούν και άλλοι που διαπράττουν εγκλήματα και σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών.
Σε ποιες χώρες εντοπίστηκαν
«Η μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου για αρκετά χρόνια στέφθηκε με επιτυχία», με περισσότερους από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων να έχουν εντοπιστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Συλλήψεις έγιναν στην Ελβετία όπως και σε άλλα μέρη στον κόσμο, μεταξύ άλλων, στην Κροατία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Περού, τη Ρουμανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Μεταξύ των συλληφθέντων, κάποιοι έκαναν χρήση παιδικής πορνογραφίας και άλλοι κακοποιούσαν παιδιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Τι γνωρίζουμε για το «πλαίσιο συμφωνίας» – Το «κυπριακό» σενάριο και η «Αρκτική Φρουρά»
- Η βυθισμένη στη λάσπη Βάρη από ψηλά – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές από την κακοκαιρία
- ΗΠΑ: Πρώην ειδικός εισαγγελέας δήλωσε στη Βουλή ότι ο Τραμπ επιχείρησε παρανόμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
- Δένδιας για ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ: Δεν θα αρνηθώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου αν αυτό απαιτηθεί
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές αιχμές Ανδρουλάκη για ΝΔ και επίθεση στη δεξιά – Τι λέει για συγκυβέρνηση και συνέδριο
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι και τα σκυλιά τους



