Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου πρωταγωνιστούν στη «Μήδεια» του Ευριπίδη, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο «Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας». Οι δύο πρωταγωνιστές μίλησαν την Τρίτη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA.

Η Μαρία Κίτσου μιλά για το ρόλο της

«Η Μήδεια είναι πολλά πράγματα. Δείχνει τις συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους, τις απώλειας, της περιθωριοποίησης, του αποκλεισμού του ανθρώπου. Η Μήδεια είναι ξένη πρόσφυγας, γυναίκα και προδομένη. Δεν είναι μόνο μία ιστορία ειδεχθούς εγκλήματος αλλά είναι και πολιτικό έργο γιατί ο Ευριπίδης μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο πολέμους και βίωσε την απώλεια και την προσφυγιά και τα θίγει αυτά. Ήθελε να δείξει πως η επιθυμία τους να θυσιάζουν τα παιδιά, ήθελε να τους το καταδείξει και να τους ευαισθητοποιήσει. Η τραγωδία δείχνει και την μάχη των δύο φύλων, την πατριαρχία και τη μητριαρχία.», είπε αρχικά.

Η Μαρία Κίτσου είπε πως ο κόσμος διψάει για θέατρο και επειδή δεν υπάρχουν οι υποδομές στην επαρχία έρχονται με πολύ χαρά οι άνθρωποί.

«Οι συνθήκες που δουλεύουμε στο Maestro είναι ιδανικές»

Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε για το έργο, λέγοντας πως είναι σπουδαίο έργο και για εκείνον είναι από τις πιο αγαπημένες του τραγωδίες ενώ αναφέρθηκε και στο Maestro.

«Είναι σαν να κάνει διδακτορικό πάνω στον έρωτα. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα σχεδόν, Βόλο, Λάρισα, παντού. Μας τροφοδοτεί και εμάς η αγάπη του κόσμου. Οι συνθήκες που δουλεύουμε στο Maestro είναι ιδανικές και είναι ευλογία να βρίσκεσαι σε μία τέτοια δουλειά. Η διαδικασία και αυτό που βιώνουμε είναι μοναδικό. Τα γυρίσματά συνεχίζονται έως τα τέλη Ιολίθου στην Αθήνα. Μετά από αυτόν τον ρόλο πιστεύω θα κατέβω δήμαρχος Παξών».

«Στη δουλειά πρέπει να περνάνε καλά»

Η Μαρία Κίτσου μίλησε για τη συμμετοχή της στη σειρά «Μέλισσες», λέγοντας πως την φωνάζουν ακόμα Λενιώ στον δρόμο.

«Ήταν ένας πολύ έντονος ρόλος και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να συμμετέχω φέτος στη τηλεόραση. Είμαι σε κάποιες συζητήσεις, το σκέφτομαι σοβαρά όμως. Του χρόνου θα κάνω θέατρο».

Ο Φάνης Μουρατίδης θα πρωταγωνιστήσει του χρόνου στο θέατρο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για το Maestro.

«Στο μυαλό μου είναι πως στη δουλειά πρέπει να περνάνε καλά. Διδάσκω και στη σχολή του Ant1. Πιστεύω πως όταν περνάς καλά τα πράγματα είναι πιο δημιουργικά. Έχω κάνει τη δουλειά μου χόμπι, κάπως έτσι».