Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος έχει όνειρο να πάει σε κολλέγιο στην Αμερική, ώστε να συνδυάσει το μπάσκετ με τις σπουδές του και, όπως αποκάλυψε η «New York Post», έχει δεσμευτεί να ενταχθεί στο μπασκετικό πρόγραμμα του κολεγίου Σεντ Τζονς, του οποίου ηγείται ο Ρικ Πιτίνο.
O Αμερικανός κόουτς ανέλαβε πριν από δυο μήνες το εν λόγω Κολέγιο και ένας από τους αθλητές που θέλει να εντάξει στο πρόγραμμα του κολεγίου είναι ο δικός μας Λευτέρης Λιοτόπουλος. Ο Αθλητής της ΔΕΚΑ όταν γίνει 18 χρονών την επόμενη χρονιά θα έχει το δικαίωμα να περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να βρεθεί σε κολέγιο.
Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε στη New York Post:
«Γνωρίζω ότι μπορεί να πάρω περισσότερες προσφορές τους επόμενους μήνες αλλά για μένα θα είναι δύσκολο να αρνηθώ στην προσφορά του Ρικ Πιτίνο επειδή είναι θρύλος του μπάσκετ. Είναι ένας Hall Of Famer. Τον παρακολουθούσα στον Παναθηναϊκό, είναι ένας εξαιρετικός και πετυχημένος προπονητής. Τους δύο τελευταίους μήνες μου τηλεφωνεί και παρακολουθεί τα παιχνίδια μου. Με τιμάει ιδιαίτερα».
Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος οδήγησε την ΔΕΚΑ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Έτσι, οι «σειρήνες» των μεγάλων ελληνικών ομάδων είχαν αρχίσει να ηχούν στα αυτιά του. Ο ίδιος, όμως, είχε βάλε ως πρώτη του επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα περάσει και την επόμενη σεζόν στη ΔΕΚΑ, και στη συνέχεια θα ετοιμάσει τα πράγματά του για το ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
LIVE: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την αναμέτρηση Αναντολού Έφες – Ολυμπιακός για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.
Ο προπονητής της Σενεγάλης Πάπε Τιαό, ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του να αποχωρήσει μαζί με την ομάδα του από το γήπεδο στον τελικό του Κόπα Άφρικα, εξηγώντας όμως ότι το έκανε γιατί αισθάνθηκε αδικία.