Χερσώνα: Εκατοντάδες ζώα πνίγηκαν σε ζωολογικό κήπο μετά την ανατίναξη του φράγματος
Παράπλευρες απώλεις του πολέμου στον ζωολογικό κήπο Κάζκοβα Ντίμπροβα.
- Το άγριο έγκλημα που στιγμάτισε την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1965
- Ποιους φόρους και πρόστιμα ακυρώνει η ΑΑΔΕ λόγω... λάθους
- Νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία - «Φώναζε και απειλούσε»
- Ρωσικό φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στη Δυτική Μεσόγειο - Δύο αγνοούμενοι
Μόνο οι πάπιες και οι κύκνοι που μπορούν να κολυμπούν γλίτωσαν από την πλημμύρα που εξαφάνισε τον ζωολογικό κήπο της Χερσώνας στην Ουκρανία μετά την ανατίναξη του φράγματος Νόβα Καχκόβα.
Περίπου 300 ζώα πνίγηκαν την Τρίτη στον ζωολογικό κήπο Κάζκοβα Ντίμπροβα, ανέφερε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων UAnimals.
Πίθηκοι, γαΐδούρια, άλογα και ρακούν ήταν μερικά από τα ζώα του κήπου, ο οποίος βρισκόταν σε εκτεθειμένη περιοχή στις ακτές του Δνείπερου.
«Το πάρκο είχε ναρκοθετηθεί και τα ζώα ήταν αδύνατο να διασωθούν» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.
«Προσπαθήσαμε να τα σώσουμε. Κάθε μέρα, εν μέσω πυρών, δύο εργαζόμενοι ρίσκαραν τις ζωές τους για να πάνε στο Ντίμπροβα και να ταΐσουν τα ζώα» είπε.
Στο Twitter, ο λογαριασμός του φιλοουκρανού Άντον Γκερασένκο ανάρτησε εικόνες του πλημμυρισμένου ζωολογικού κήπου και ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή «δεν έκαναν τίποτα» για να σώσουν τα ζώα από τον πνιγμό.
There used to be a zoo in temporarily occupied Nova Kakhovka. About 300 animals lived there.
This morning, it was flooded completely. Reportedly, all the animals except for swans and ducks died. Locals said that «authorities» did nothing to rescue the animals.
The video above… pic.twitter.com/d8bOObOzEJ
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) June 6, 2023
Περίπου 42.ο00 άνθρωποι εκτιμάται ότι απειλούνται από την πλημμύρα μετά την ανατίναξη του φράγματος για την οποία Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.
Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τώρα την περιοχή περνώντας από πλημμυρισμένους δρόμους με ό,τι υπάρχοντα πρόλαβαν να σώσουν.
Η στάθμη του νερού είναι πιθανό να συνεχίσει να ανεβαίνει μέχρι την Πέμπτη πριν τελικά αρχίσει να υποχωρεί.
Η γιγάντια τεχνητή λίμνη πίσω από το φράγμα αρδεύει μεγάλο μέρος της ουκρανικής αγροτικής παραγωγής και προσφέρει νερό για την ψύξη του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο οποίος όμως μπορεί να χρησιμοποιεί νερό από ξεχωριστή δεξαμενή για «αρκετούς μήνες», σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις