Τεχνητή νοημοσύνη: Σύνοδο κορυφής για τους κινδύνους σχεδιάζει η Βρετανία
Υποσχέσεις και απειλές τίθενται επί τάπητος καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει στην κοινωνία και την οικονομία.
- Washington Post: Αιμοραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- Διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο - Πλάνα σοκ με κακοποίηση νηπίων
- Τι αλλάζει στην παγκόσμια οικονομία - Πώς διαμορφώνεται το νέο μοντέλο
- Ακρίτα: Αν εκλεγεί ο Πολάκης, θα παραδώσω την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάω σπίτι μου
Η Βρετανία θα φιλοξενήσει εντός του έτους την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος θα συζητήσει το θέμα και στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
«Η τεχνητή νοημοσύνη διαθέτει απίστευτη δύναμη να μεταμορφώσει τις ζωές μας προς το καλύτερο. Οφείλουμε όμως να βεβαιωθούμε ότι θα αναπτυχθεί και θα χρησιμοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια» δήλωσε ο Σούνακ στο περιθώριο επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο.
«Στη διάρκεια της ιστορίας δεν έχουμε πάψει να δημιουργούμε νέες επαναστατικές τεχνολογίες που έχουμε χρησιμοποιήσει για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε ξανά» πρόσθεσε.
Η σύνοδος κορυφής προγραμματίζεται για το φθινόπωρο και θα συγκεντρώσει «χώρες με παρόμοια προσέγγιση» για να θέσει τις βάσεις ενός ρυθμιστικού πλαισίου, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.
Στη σύνοδο κορυφής θα εξεταστούν οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης και η κατάλληλη συντονισμένη δράση, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Οι Μπάιντεν και Σούνακ, οι οποίοι θα συναντηθούν την Πέμπτη για τέταρτη φορά σε τέσσερις μήνες, θα συντονίσουν τις προσεγγίσεις τους στις κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, έχοντας στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ασφάλεια, δήλωσαν βρετανοί και αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ο Σούνακ προγραμματίζει να έχει εκτενείς συνομιλίες με τον Μπάιντεν για την βρετανοαμερικανική σχέση και για τους τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους και να εδραιώσουν «την κοινή τους ηγεσία στις τεχνολογίες του μέλλοντος» σημείωσε η βρετανική κυβέρνηση.
Ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν τρόπους για να μετριαστούν οι κίνδυνοι της αναδυόμενης τεχνολογίας, η οποία γνωρίζει άνθιση των επενδύσεων και της δημοτικότητάς της μεταξύ των καταναλωτών τον τελευταίο καιρό μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής ChatGPT της OpenAI.
Μεταξύ αυτών και η Κίνα, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει να θεσπίσει κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις