Έχουν περάσει λίγα 24ωρα από την ειδήση θανάτου του Γιάννη Φλωρινιώτη που σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.
Ο 79χρονος καλλιτέχνης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο. Η εξόδιος ακολουθία, σύμφωνα με πληροφορίες της Φωτεινής Πετρογιάννη στο Πρωινό, θα ψαλεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 14:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, απέναντι από το λιμάνι του Πειραιά.
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα ταφεί στο νεκροταφείο του Σχιστού, πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο γιος του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.