Τι έγραφε η επιστολή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στους γονείς της Καρολάιν
Ο πατέρας της Καρολάιν μιλά για την απόφαση του Αναγνωστόπουλου να παραιτηθεί από την έφεση
Σαν βόμβα έσκασε την Τετάρτη η είδηση ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά παραιτείται από κάθε ένδικο μέσο και ζητά να σταματήσει η δίκη για την υπόθεση που ήταν ήδη σε εξέλιξη.
Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την απόφαση του πιλότου να παραιτηθεί του δικαιώματος έφεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πιστεύει ότι το περιεχόμενο της επιστολής με παραλήπτες τον ίδιο και τη μητέρα του Αναγνωστόπουλου, ήταν αυτό που έκανε τον πιλότο να αποφασίσει να παραιτηθεί από τη δίκη στο εφετείο.
«Εάν θα έπρεπε να κάνω μια υπόθεση, για να πάρει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος μια τόσο σημαντική απόφαση, θα έπρεπε να του έχει ασκηθεί από κάποιον τεράστια πίεση. Υποψιαζόμαστε ποιος χρηματοδοτεί τον δικηγόρο του. Ίσως αυτοί που πληρώνουν για την υπεράσπισή του να γίνονται νευρικοί μπροστά στο ενδεχόμενο, είτε ακούσια, είτε εκούσια, να του “ξεφύγει” η σύνδεσή του με μερικούς πολύ δυσάρεστους ανθρώπους. Ο χρόνος θα δείξει. Ίσως όταν επιστρέψει στη φυλακή, να βρεθεί σε έναν πολύ υψηλό ασφαλιστικό κίνδυνο ζωής, κάτι που το γνωρίζει. Θα ήταν ένα πολύ νοικοκυρεμένο κλείσιμο σ’ ένα πολύ δυστυχισμένο κεφάλαιο της ζωής μου» λέει ο πατέρας της Καρολάϊν.
Το περιεχόμενο της επιστολής προς τους γονείς της Καρολάιν
Η επιστολή, σύμφωνα με την εκπομπή, φέρεται να γράφτηκε σε υπολογιστή όσο ο πιλότος ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να παρέδωσε την επιστολή στη μητέρα του κι εκείνη να πήγε στην Αλόννησο και να την παρέδωσε στη μητέρα της Καρολάιν.
Η επιστολή απευθύνεται στη Σούζαν Κράουτς, είναι γραμμένη στα αγγλικά και ξεκινά με τη φράση «Γειά σου Σούζαν». Σε αυτήν ο πιλότος φέρεται να εξηγεί πόσο πολύ αγαπούσε την Καρολάιν και να τονίζει ότι αισθάνεται φρικτά για ό,τι συνέβη.
Δείχνει επίσης ενδιαφέρον για την κόρη του, Λυδία, ρωτά πώς είναι και παραδέχεται πως όταν μεγαλώσει θα της πει ψέματα για τον τρόπο που πέθανε η μητέρα της.
Στη συνέχεια φέρεται να επιμένει ότι δεν σκότωσε εκείνος την Καρολάιν, αλλά τα κυκλώματα στα οποία φέρεται να είχε μπλέξει. Μάλιστα φέρεται να τονίζει ότι τη σύζυγό του την σκότωσε κάποιος άλλος και εκείνος αναγκάστηκε να ομολογήσει έναν φόνο που δεν έκανε γιατί υπήρξε θύμα εκβιασμού.
Ντέιβιντ Κράουτς: Αρρώστησα με όσα διάβασα στην επιστολή
«Σε αυτά τα γράμματα εξήγησε τον λόγο για τον οποίο σκότωσε την κόρη μου. Πώς είχε εμπλακεί με μια συμμορία και τώρα η συμμορία τον απειλούσε πως θα σκοτώσει και τη Λυδία και την Καρολάιν. Είναι μια πολύ μεγάλη και περίπλοκη ιστορία και όπως όλα τα καλά δομημένα ψέματα, περιέχει και ψήγματα αλήθειας» λέει ο πατέρας της Καρολάιν.
Όπως αποκάλυψε, στη επιστολή ο 35χρονος πιλότος περιέγραφε πώς συνάντησε για πρώτη φορά τη συμμορία, τι ήθελαν να κάνει γι’ αυτούς, πώς υπερηφανευόταν για τα χρήματα που θα έβγαζε και για την τρομοκρατημένη αντίδραση της Καρολάιν όταν της είπε τι θα έπρεπε να κάνει.
«Μετά ακολουθεί ένα παραμύθι αυτολύπησης. Για το πώς δεν ήταν όλα δικό του λάθος, πως φοβόταν για τη ζωή της κόρης του. Αρρώστησα που τα διάβαζα. Τίποτα δεν ήταν δικό του λάθος, τα πάντα του είχαν επιβληθεί με τη βία. Διαβάζοντας το γράμμα κατάλαβα πόσο πονηρός ήταν. Του άρεσε να προβάλλει αυτή την εικόνα του τολμηρού, όμορφου πιλότου ελικοπτέρου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα δειλός και αδύναμος άνθρωπος, τρομοκρατημένος από την ίδια τη σκιά του. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που σκότωσε την Καρολάιν» καταλήγει ο τραγικός πατέρας.
- Στάθης Παναγιωτόπουλος: Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή για ηθική βλάβη που κατέθεσε το πρώτο θύμα του
- Τα γενέθλια του Σαντιάγκο Κανιθάρες και ο απίστευτο τραυματισμός του 2002!
- Το απίστευτο σκηνικό με τον Φουρνιέ και… τη φέτα στα αποδυτήρια! (pic)
- Διαβατήριο: Τι ακριβώς συμβολίζει το χρώμα του;
- Τροχαία: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και των Θεοφανείων
- «Μια ζωή – Ο Μονόλογος μιας Μοδίστρας» με τη Νένα Μεντή στο θέατρο Ιλίσσια Βολανάκης